skip to Main Content

Les Fires i Festes de Primavera recuperen la normalitat

El pregó donarà el sus a una setmana plena d’esdeveniments. Enguany, l’encarregat serà el madrileny

resident a Manacor Sergio Tejera

, que explicarà com es veu el municipi des de fora.

Tornen les Fires i Festes de Primavera amb total normalitat i presencialitat. Seran del 27 de maig al 5 de juny i al tret de partida, com és habitual, el donarà el pregó. Enguany el dirà Sergio Tejera Parra, Xen de malnom. És un madrileny que viu a Manacor i està immers de ple en l’escena musical manacorina, entre altres toca amb el grup Mopi. El batle del municipi, Miquel Oliver, ha assegurat que l’han elegit per “defugir de les persones de sempre i mostrar la Manacor diversa i inclusiva”. De fet, ha puntualitzat que la idea és que Tejera expliqui “com ens veu algú que ha arribat fa relativament poc”, que mostri “la visió que es té des de fora, però vivint-lo des d’aquí”.

El pregó també recupera el seu format usual i, amb ell, l’escenari que li pertoca. Es farà el divendres 27 al claustre de Sant Vicenç Ferrer.

A partir d’aquest moment es desencadenaran un seguit d’actes i esdeveniment. El delegat de Festes, Artur Aguiló, ha volgut remarcar aquest dimecres que són unes festes per “gaudir”. De fet, fa una crida a la ciutadania a què surti a passar gust i recorda que després d’aquesta aturada de l’activitat social ara “tot es multiplica per dos”. I és que “tornam a tenir el que fa tres anys que vàrem haver de deixar”. La llista és molt llarga, però el regidor destaca que hi haurà exposicions, que es recupera la trobada de gegants, la trobada de gent gran, que hi haurà glosades i la gala de l’Esport.

A més a més, un dels actes centrals serà la Fira de Primavera de diumenge 29. Serà la XXIX Fira agrícola, ramadera, industrial, artesana i esportiva.

Amb tot, convé destacar que per les Fires i Festes de Primavera han introduït una novetat: la quintada. Serà dia 3 i es tracta d’un acte pels alumnes de 6è de primària que posaran paradetes i faran actuacions per poder encarar el final de curs.
També s’ha de posar en relleu la inauguració de l’Skatepark de Manacor. Serà dissabte 28 i tendrà una durada de 7 hores. Hi haurà una competició de bowl i best trick, així com concerts i cuina sobre rodes.

Els cossiers

També recobren la normalitat els recorreguts dels cossiers. La directora de l’Escola de Mallorquí, Margalida Rosselló, afirma que “enguany les podrem seguir”. I es podrà fer en dues ocasions: el 27 de maig amb una ruta que durarà 4 hores i serà just abans del pregó, i dia 5 de juny per la festa del Sant Crist i Cinquagesma. La dama aquest 2022 serà Gràcia Puig.

Així mateix, Rosselló també ha posat en relleu que al concurs del cartell que anuncia les sortides cossieres enguany hi ha hagut molta participació. De fet, han hagut de triar entre més de 30 dibuixos dels escolars.

Horabauxes fins de matinada

Una de les innovacions és que amplien l’horari de la Gran Festa de les Fires i Festes de dia 28 i del concert de cloenda dia 4 a càrrec de Renou Col·lectiu. Començaran a mitjan capvespre i no acabaran fins a la matinada. El batle, entre rialles, afirma que “ja feim un horabauxa – revetla perquè la gent quedi esbravada”. Tot i això, assegura que és perquè la gent es pugui adaptar millor als horaris i hi pugui acudir.

Aguiló puntualitza que “deixam enrere haver de dur seguretat privada i entrada prèvia”, “és com fer un alè”.

Back To Top
Search