Skip to content

Les Fires i Festes arriben amb un programa farcit, una fira renovada i amb tots els concerts de franc

 

A les darreries del mes de maig les Fires i Festes de Primavera arriben tan puntuals com sempre però en aquesta edició “hem volgut introduir alguns canvis per potenciar els  atractius de Manacor”, destacà el regidor de Festes, Mateu Juan. “Aquests dies som com un gran mostrador: les tradicions més arrelades, l’esport, la cultura, la música, l’oferta empresarial i gastronòmica i les entitats del municipi són els protagonistes d’aquestes festes”, afegí el batle, Pedro Rosselló. “Com a batle vull donar les gràcies a tots els ciutadans, les entitats i el personal municipal que ha fet feina i en farà més perquè aquestes festes surtin rodones”, afegí Rosselló.

El regidor de Festes va ser l’encarregat de desgranar poc a poc el programa d’enguany. “Donam el sus dia 27 de maig amb la sortida dels Cossiers i el pregó de Fires i Festes, que enguany anirà a càrrec del músic i escriptor Tomeu Matamalas”, explicà el regidor Mateu Juan.

“Hem de destacar que enguany tots els concerts són gratuïts, des de la Gran Festa amb grups dels anys 60, 70 i 80 de divendres dia 27 de maig; passant per la Gran revetla de l’endemà; el concert de Renou Col·lectiu, que també és dissabte dia 28 de maig; la nit de tributs musicals de divendres dia 3 de juny, o el concert de música en català de dissabte dia 4”, afegiren des del Departament de Festes.

El regidor de Festes no ha volgut deixar de destacar “el dematí de jocs i esports, l’espectacle de dansa Manacor Balla, el tast de vins del claustre, o la Trobada de Gegants i la Desfilada de Carrosses i Comparses, que faran durar la fantasia d’aquestes festes fins pràcticament el darrer moment”.

 

XXV Fira de Manacor

Des de la Delegació de Fires i Comerç, el regidor Bernadí Bou ha destacat que “gaudirem d’actes novedosos com l’exposició de Rondalles i Flors, que és possible gràcies a la col·laboració de l’Institució Alcover i els floristes de Manacor, a més de les tradicionals mostres d’animals autòctons i de demostracions d’eines i feines del camp”.

A més “enguany s’ha reorganitzat la fira per oferir llocs per menjar propers als atractius de la ciutat i que connecti amb el recorregut de la fira”, afegí Bou abans de destacar “la nit de tapes i gloses a la plaça de ses Verdures i la Jornada de Cuina, on es demostra el potencial gastronòmic del municipi”.

Però les festes començaran molt abans de la Jornada de Cuina, que pràcticament tanca el programa d’actes. “Els Cossiers suposen l’inici simbòlic de les festes i vull animar la gent que els segueixi almenys durant una part del recorregut perquè enguany es farà oficial el reconeixement dels nostres Cossiers com a Festa d’Interès Cultural”, explicà la regidora de Patrimoni i Educació, Catalina Riera.

Des del seu departament Riera destacà “el Gran Circ Manacorí de divendres dia 3 de juny, en què els infants i joves de Manacor transformaran la ciutat en un enorme circ i crec que faran un espectacle per recordar durant anys”. A més Riera va voler fes esment a  “la Volada d’Estels dels escolars per donar suport a la campanya solidària per a la nova seu d’Estel de Llevant” i a la Festa Manacoritzada, en què els empresaris de Manacor tornaran a posar al carrer el pastís de pobre més gran de la història”.

Per part seva la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà, destacà que “hem de mostrar la nostra potència cultural i artística perquè les fires i festes en són una oportunitat”. Així, les fotos de Llorenç Gris a la torre de ses Puntes, les grans propostes teatrals, les presentacions de llibres o el lliurament dels premis del Concurs de Redacció Literària són algunes de les propostes que ha destacat Llodrà.

Back To Top
Search