Skip to content

“Les jam sessions són necessàries per a aprendre la part pràctica de la música, per a adquirir experiència”

Entrevistam Llorenç Barceló i Tomeu Garcies, músics integrants de l’associació S’Escat, perquè facin balanç dels dos anys de vida d’aquest espai i ens contin quins plans de futur tenen.

Què és S’Escat? Quin se’n cuida?
Llorenç Barceló: S’Escat és una associació que gestiona un espai, que és al número 22 de via Alemanya. I cadascú posa el seu granet d’arena: un se’n cuida més de la programació, un altre envia els cartells, uns altres obrim les jams, jo me’n cuid del backline i de coses més logístiques, etc.

I quines activitats heu duit a terme durant aquests dos anys?
Ll.B.: Els diumenges solem fer jam sessions i van molt bé, ve molta de gent. I venen tant jovenets que comencen com gent gran, de tot. Professionals, estudiants…

I per què són importants les jam sessions?
Ll.B.: Les jams permeten, a la gent que aprèn, posar en pràctica el que els ensenyen a l’escola de música o al conservatori. La part teòrica se pot aprendre a l’escola, però la pràctica s’ha de fer en viu, amb altres músics. Són perfectes per a agafar experiència.

I quins altres tipus d’activitats organitzau?
Ll.B.: Per exemple, organitzam masterclasses, segons les possibilitats que van sorgint. Solem aprofitar el fet que un músic conegut sigui aquí de gira, si el coneixem, i els oferim de fer una classe magistral. I més o menys cada dos mesos feim concerts per a balladors de swing, que funcionen molt bé.

I quins projectes teniu en marxa?
Ll.B.: Tenim pensat fer, cada mes o, realment, quan se pugui, organitzar concerts de big bands. També no ens tancam a organitzar concerts a altres espais com Can Lliro, perquè hi tenim amistat i complicitat. De fet, dia 29 de gener hi haurà un concert de big band allà.

I una cosa que vos faci ganes organitzar com a associació i que encara no hàgiu pogut fer?
Ll.B.:  Ens agradaria molt poder fer un petit festival de jazz, modest, i de fet ja n’hem començat a parlar amb l’Ajuntament, amb empreses de so, però encara és una idea molt embrionària, no sabem si finalment ho podrem fer o no. Però ens agradaria molt.

I en què consistirà, el segon aniversari de S’Escat?
Tomeu Garcies: Dia 29 de desembre farem una festeta per a celebrar que fa dos anys que estam en actiu. I obrirem la jam amb una mica de repertori especial, amb arranjaments de jazz de cançons de Nadal que podem trobar en discs clàssics d’artistes com Ella Fitzgerald. I, malgrat que el repertori vengui de la tradició americana, moltes nadales són comunes aquí, també: “Let It Snow”, “Jingle Bells”, tot això. I després d’aquestes cançons, obrirem la jam a qui vulgui tocar.

Back To Top
Search