Skip to content

“Les nostres armes són el nostre talent”

Alba Olmedo, “bailaora” i artista plàstica, integrant de Las Poderío juntament amb Marikilla Muñoz i Blasa Sáez, ens parla de l’espectacle que duran al
Circ Bover el pròxim 9 de març.

Qui sou Las Poderío i què proposau?
Las Poderío som Marikilla Muñoz, Blasa Sáez i Alba Olmedo, tres dones artistes entregades al teatre, la música i la dansa. L’art és la nostra feina, la nostra passió i el nostre estil de vida. Ens vam conèixer mútuament dalt dels escenaris fins que decidirem ajuntar-nos per jugar. Així va néixer la companyia Las Poderío.

És inevitable demanar-vos pel títol de l’espectacle: “Aletheia”, la sinceritat dels fets; quina veritat interpel·lau?
Aletheia és una declaració d’intencions. A través de l’art posam sobre la taula la veritat de la nostra existència com a dones, filles, netes i mares. Decidim anomenar les coses pel seu nom. Manifestam la nostra veritat i interpel·lam la d’aquelles que ens van precedir i honoram la història i la memòria.

La vostra és una proposta artística multidisciplinària que beu del teatre, la música, la dansa, el flamenc i el circ. Com es conjuga tot això en un escenari?
El diàleg entre tots els llenguatges és constant durant tot l’espectacle. D’una manera harmònica, hem anat dialogant amb ells per a un desenvolupament natural de la dramatúrgia. Cada element ha aportat les seves pròpies paraules sobre una gramàtica compartida.

Arribareu a Manacor el 9 de març, just l’endemà del dia de la dona, i hem vist que la lectura en clau feminista és una altra de les característiques de la vostra proposta. En aquest sentit, en quina mesura creis que les arts vivies tenen un impacte en reivindicacions com les que es fan el 8M?
Entenem que totes les arts són un mitjà de transmissió i que tenen una gran capacitat de transformació; nosaltres estam implicades de ple en el moviment feminista i l’art ens proposa un espai únic per poder expressar i amplificar la veu de la nostra visió i reivindicació. Sempre deim que “les nostres armes són el nostre art”.

Ja per acabar, què ens trobarem el 9 de març al Circ Bover?
Aletheia és un espectacle divertit, sincer i profund. Amb elegància i humor compartirem amb vosaltres les nostres veritats, pors, assoliments i anhels. Farem una passejada ben acolorida a través de generacions, curant ferides, celebrant encerts i conversant, amb perspectiva de gènere, sobre qüestions que van d’allò més antic a allò que és més actual.

Back To Top
Search