Skip to content

Reconeixement a una gran castellera

Colla castellera Al·lots de Llevant

El pròxim dia 8 de març els Al·lots de Llevant també celebram el Dia Internacional de les Dones. La colla castellera del Llevant ens hem volgut sumar a la celebració amb un acte íntim i familiar per contribuir a la difusió de la necessitat que encara existeix d’arribar a la paritat de gènere en tots els aspectes possibles.
No només de castells viu el casteller, prova d’això és la vida social que s’engendra dins les colles. Els assajos setmanals, les diades, les actuacions, els viatges, fan que els membres de la colla comparteixin un espai i un temps on les experiències i vivències compartides enforteixen la unitat i l’estima cap als companys i cap a la colla, un sentiment que ens fa formar part d’una altra família, la castellera.
Com a associació i com a col·lectiu, som conscients de com n’és de necessari agrair a la nostra gent tot l’esforç i feina feta durant anys, sigui quin sigui l’àmbit on s’hagi fet. Especialment important és donar visibilitat a aquelles tasques tan imprescindibles i essencials —i que sovint estan fetes per dones— sense les quals seria impossible dur a terme totes les nostres activitats.
Per aquest motiu, el passat dissabte 2 de març, a ca nostra, al local del carrer Nou, en un moment de l’assaig, vàrem voler agrair i reconèixer tota la feina feta a una dona que des del primer dia ens ha regalat el millor d’ella. Enguany el nostre reconeixement és per na Catalina Nadal Perelló. Perquè na Catalina ha tingut cura de tots nosaltres, ens ha cuidat i ens ha ajudat a ser aquí on som i a ser una colla com la que som el dia d’avui, després de més de vint-i-cinc anys d’història.
Na Catalina no és una castellera activa, però no és només mare de castellers. És una dona que encara que no hagi vestit mai camisa castellera, ni faixa, ni mocador, s’ha guanyat a pols ser part d’aquesta família. És una d’aquelles dones que saben fer de tot i que tot ho fan bé: feinera, resolutiva, cuinera, altruista, amable, generosa, sempre amb un somriure a la cara i sense fer renou. Des de sempre ens ha obert les portes de ca seva: a les matinades dels nostres grallers a la Diada de la colla, per muntar els ninots pels foguerons, ens ha ajudat amb les paradetes de marxandatge, ha col·laborat infinites vegades amb l’elaboració de menjars per les colles convidades, ens ha regalat les millors ensaïmades casolanes de Mallorca (o del món!) i fins i tot, ens va obrir les portes per fer matances castelleres. Tot això i més, ho ha fet essent invisible per molts de castellers, perquè mai surt a les fotografies pròpies dels castells. No la trobareu ni als troncs ni a les pinyes, però sempre ha estat present al darrere, ajudant en allò que ha pogut i aportant molta feina. Per això amb aquestes paraules pronunciades, en primer lloc, a l’acte de dissabte passat, en família, li volem agrair tot el que ha fet i li volem posar cara i que aquesta sigui ben visible. No podem estar més contents de tenir dins la nostra família castellera gent com ella que sempre fa pinya. Donar-te les gràcies és poc Catalina!
Back To Top
Search