skip to Main Content

Les obres de la primera línia de Porto Cristo incompleixen els terminis i no acabaran fins a finals del mes de juny

“No ha estat possible entregar l’obra en els terminis que s’havien acordat’, admet la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa. “La segona pròrroga que havíem concedit donava a l’empresa adjudicatària de les obres fins dia 31 de maig per acabar les feines. Encara falta acabar feines al passeig de la Sirena i a la zona portuària, però és al carrer Cristòfol Colom on tot està més endarrerit, he parlat de tot això amb el cap d’obres del projecte i va marcar dia 24 de juny al calendari com a nova data per acabar les obres”, afegeix Hinojosa.

Pel que fa a les possibles multes i penalitzacions que l’Ajuntament podria imposar a l’empresa constructora pels reiterats retards en aquest projecte, “n’haurem de parlar més endavant i ho farem. La nostra prioritat ara mateix és acabar les obres tan aviat com sigui possible perquè tots els negocis puguin aprofitar la temporada tan com sigui possible. Quan tot estigui acabat ja analitzarem com es pot compensar aquest retard”, defensa la regidora d’Urbanisme. Una altra de les opcions que l’Ajuntament podria plantejar davant els incompliments de terminis en l’execució de les obres a la primera línia de Porto Cristo i al carrer que mena a l’església és la rescissió del contracte. Un punt que des del consistori manacorí qualifiquen d’”inassumible”. “Suposaria aturar les obres, fer el projecte per les tasques que queden per fer, treure el projecte a concurs i adjudicar-lo. Rescindir el contracte és una opció que existeix, però no és viable. És contraproduent perquè implicaria tenir-ho tot inacabat i tancat fins al mes d’octubre”, explica Núria Hinojosa.

Motius del retard
Les obres havien d’acabar dia 20 d’abril. Després d’un primer retard, l’Ajuntament i l’empresa constructora acordaren un nou termini que fixà dia 31 de maig com a data pel final de la reforma a la primera línia de Porto Cristo. “L’empresa no ha estat diligent amb els terminis però també és cert que tot ha coincidit amb una crisi de subministrament de material i un increment dels preus a escala global. L’empresa ha justificat molts d’aquests retards i és cert que la llei l’empara”, concreta Hinojosa.
Així l’Ajuntament espera que “abans que acabi el mes de juny les obres hagin acabat amb les màximes garanties que tot està ben fet. L’enginyer municipal vigila que sigui així perquè aquesta actuació embellirà la primera línia de Porto Cristo i acabarà amb les inundacions i els danys a la platja quan plou. Tot el departament d’Urbanisme està pendent que es compleixin totes les garanties perquè la reforma ha de durar molts d’anys.

Els comerços i restaurants de la zona pateixen les molèsties de les obres des de finals de l’any passat. “Tal com va demanar l’oposició, l’assessoria jurídica de l’Ajuntament estudia com podem ajudar els negocis que han patit aquests retards i pràcticament no han pogut iniciar la temporada turística. És un tema complex perquè s’haurà de calcular què és el que han deixat de guanyar, però la intenció és clara”, conclou Núria Hinojosa.

Back To Top
Search