skip to Main Content

Les rondalles protagonitzen la segona edició de Manacor Encantat

Durant el mes de maig es duran a terme activitats complementàries, com ara menús gastronòmics i cercaviles amb els caparrots i gegantons.

Torna la campanya de dinamització comercial Manacor Encantat amb la temàtica de rondalles mallorquines aprofitant “que fa 160 anys que va néixer mossèn Antoni Maria Alcover”, explica la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols. Aquesta serà la segona edició, s’inaugurarà dissabte 7 de maig coincidint amb la fira d’estocs i comptarà amb la col·laboració de la Institució Pública Antoni Maria Alcover.

Per aquesta ocasió, els artistes Sebastià Riera Pocoví i Toni Galmés preparen tres figures molt grans, de les quals encara no han transcendit els detalls i que seran una sorpresa fins que s’instal·lin a la plaça de Sa Bassa, al principi del passeig d’Antoni Maura i a la plaça de les Verdures. Amb tot, Truyols assegura que aquestes “són espectaculars”.

Esdeveniments complementaris

En el marc de la segona edició de Manacor Encantat, s’han organitzat una sèrie d’activitats i esdeveniments per a la ciutadania local i forana que es perllongaran durant tot el temps que duri la campanya de dinamització comercial. D’entre aquestes, la delegada de Comerç destaca que els dies 14, 15, 21, 22, 28 i 29 de maig se celebrarà ‘Manacor Encantat amb la cuina local’. Es tracta de tres caps de setmana durant els quals Can March, Sa Factoria, Sa Mescla, s’Hort de sa Vall i Terra Gust oferiran menús per dinar relacionats amb les Rondalles Mallorquines maridats amb vins amb Denominació d’Origen del Pla i Llevant.

També, però, està previst que el dia de la inauguració es dugui a terme el ‘Manacor Encantat amb les Rondalles Mallorquines’ amb la participació dels gegants, gegantons i caparrots a la plaça del Rector Rubí i a la plaça Weyler. Per dia 21 de maig, la conferència “L’alimentació a les Rondalles Mallorquines” a càrrec de Caterina Valriu amb un showcooking.

Així mateix, remarca que cada dissabte horabaixa hi haurà una desfilada de gegants i caparrots a la zona comercial.

Banderoles i decoració

Les estàtues no seran les úniques que engalanaran el municipi durant el mes de maig, sinó que s’adornaran alguns carrers. La delegada de Comerç observa que ja s’ha començat a “instal·lar la decoració a na Camel·la”. Detalla que es tracta d’unes “banderoles de teles de llengües de diferents colors per cada tram del passeig que ajudarà a vestir Manacor”, uns elements que també es posaran al centre comercial del municipi. Una feina que s’ha fet amb la col·laboració dels comerciants i d’Aproscom. En aquesta línia, s’ha organitzat un concurs d’aparadors relacionat amb la temàtica.

Uns ornaments que, en el seu conjunt, també serviran per a les fires i festes de primavera, apunta Truyols.

Dinamització del comerç local

L’objectiu de la campanya és “dinamitzar el comerç local i atreure gent de fora perquè ens visitin i donar a conèixer els nostres comerços, ja que respecte a densitat de comerços emblemàtics som el municipi que més en té”, afirma Maria Antònia Truyols.
Però des de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Manacor també tenen present que aquest sector s’ha de visibilitzar als altres nuclis urbans. De fet, afirma la delegada, que “ja estam enllestint els projectes que es duran a terme a Porto Cristo i a s’Illot, també tenim una sorpresa a Cales de Mallorca per finals de setembre”.

Back To Top
Search