Skip to content

L’Escola de Mallorquí amplia l’oferta d’estudis de llengua i cultura gràcies a l’augment d’estudiants durant els darrers dos anys

L’Escola de Mallorquí ha aconseguit atreure nous alumnes durant els darrers dos anys “després d’un període en què el nombre d’alumnes anava de baixa”, ha explicat la regidora d’Educació i Normalització Lingüística, Catalina Riera. Tant Riera com la directora de l’Escola de Mallorquí, Emma Terés, reconeixen que l’any 2013, any que coincidí amb el 40è aniversari de l’Escola, els responsables del centre estaven preocupats pel descens de matrícules.

Des de llavors “la Comissió Permanent, que s’encarrega de programar l’oferta de cursos de l’Escola, ha cercat noves estratègies i ja podem fer una valoració molt positiva del resultat, perquè hem atret noves persones cap a l’Escola de Mallorquí i hem obert les activitats amb les conferències dels cursos monogràfics”.

Nous cursos

Fins dia 3 de febrer estaran obertes les inscripcions als cursos semipresencials de català per als nivells B2, C1, C2 i LA. Tots són cursos de 34 hores presencials i el preu de la matrícula de cadascun és de 40 euros per als residents a Manacor i 50 euros per als no residents.

La novetat d’enguany és el taller d’escriptura creativa per a adults. “Un grup d’alumnes i també gent vinculada a l’Escola de Mallorquí havia demanat la possibilitat de fer qualque curs d’aquest tipus”, ha explicat la directora Emma Terés. Es tracta d’un taller d’iniciació, apte per a tots els públics, que dirigirà la professora Carolina Ares Crespo, llicenciada en Filologia Hispànica i coordinadora de l’Escola de Lletres de Mallorca. El termini d’inscripció al curs acaba dia 29 de gener i consistirà en sessions setmanals de dues hores repartides en dos mesos. Les classes seran els dilluns de 19 a 21 h i el preu per al curs sencer són 70 € per als residents i 80 per als no residents.

Miquel Àngel Riera

T’estim, però me’n fot és el títol del proper cicle de conferències que oferirà l’Escola i que servirà “per commemorar que el 2016 farà 20 anys que va morir l’escriptor manacorí Miquel Àngel Riera”. Per això l’Escola de Mallorquí oferirà un programa de conferències molt diverses, perquè els lectors pugin aprofundir en la persona i l’obra de Miquel Àngel Riera.

Pere Rosselló, catedràtic en Filologia Catalana i professor de la UIB, encetarà el cicle i parlarà del Miquel Àngel Riera escriptor; Vicenç Llorca, poeta, escriptor i crític literari de Barcelona ens parlarà de la novel·lística, i Cèlia Nadal, doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, farà esment de la poesia de l’autor manacorí. Després volem aportar una visió més personal de Miquel Àngel Riera amb una taula rodona amb Bernat Nadal i Jaume Santandreu (amics de Miquel Àngel) i Roser Vallès (viuda de Miquel Àngel). I acabarem amb dues propostes amb un format més diferent del de les conferències:

Una trobada dels poetes Glòria Julià i Pau Vadell i dels glosadors, Maria Bel Servera i Mateu Xurí, que a través de la poesia i la glosa faran un homenatge a Miquel Àngel Riera.

Una ruta literària per Manacor conduïda per Antoni Riera Vives, professor i periodista.

Les conferències són els divendres a les 19 h i la ruta literària que clourà el cicle serà el dissabte 12 de març. El curs és obert al públic en general, però si algú vol un certificat o crèdits de formació permanent ha de fer una inscripció de 25 € per als residents i 35 per als no residents. La matrícula acaba el 10 de febrer i el curs comença el 12 de febrer.

Cossiers de Manacor

A més de tot això, divendres dia 22 de gener comencen als assajos dels Cossiers de Manacor. Tothom que vulgui aprendre les danses dels Cossiers de Manacor hi està convidat. La matrícula és gratuïta, però els possibles interessats s’han d’inscriure a l’Escola.

Back To Top
Search