skip to Main Content

L’Escola de Mallorquí comença el nou curs “carregat de novetats” i recuperant activitats paralitzades per la Covid

Als cursos de llengua catalana, el ball de bot, les mateixes, els xeremiers, les danses rituals o als monogràfics, enguany s’hi suma un taller de rap per als més joves de Manacor que oferirà l’artista Swing.

L’Escola Municipal de Mallorquí (EMM) es va adaptar a la pandèmia tot apostant per a la digitalització i, com deia la directora, Margalida Rosselló, “les novetats han vengut per quedar”. Ara, presenten un nou curs mantenint les modalitats en línia i recuperant activitats. Una d’aquestes són els cursos d’Història de Mallorca a partir de la tercera setmana de novembre. També torna els cursos d’instruments tradicionals, les mateixes i el ball de bot. Amb tot, treballen per recuperar les ballades mensuals dels diumenges.

Però això no és tot. Aquest curs ve “carregat de novetats”, assegura el regidor de Política Lingüística, Sebastià Llodrà.

Taller de rap

Una de les principals innovacions és el taller de rap a càrrec de Rafel Sastre, també conegut com a Swing, de Rap Rural. L’objectiu de l’activitat és arribar als joves d’entre 10 i 14 anys, una franja d’edat que, sovint, queda oblidada, tal com reconeix Llodrà. Començarà el 25 de setembre i aprendran a rapejar en català i amb un alt grau de qualitat lingüística. Per finalitzar el taller, enregistraran un vídeo amb la cançó que hauran treballat.

Però no és l’única activitat pels més joves. De fet, es tornen a oferir les danses rituals. Els alumnes de tercer d’infantil aprendran a ballar els indis, els moretons i els cossiers; els de 2n de primària podran assistir a “Conec la Mulassa”; i els de 4 d’ESO a “Conec els Cossiers”.

Llengua catalana

També es mantenen els cursos de llengua catalana des de l’A2 fins a l’LA de manera presencial o en línia. I ho fan amb una demanda similar a la de l’any passat. Dimecres dematí, límit per inscriure’s, hi havia un total de 201 persones matriculades i 99 pendents de formalitzar-la. Margalida Rosselló celebra que “els anys anteriors a la pandèmia hi havia 300 alumnes durant tot l’any; ara són 300 en un quadrimestre”.

“Solcar el desig”

El monogràfic del primer quadrimestre serà sobre literatura eròtica i serà des del 12 de novembre fins al 2 de desembre. “Solcar el desig. L’erotisme a la literatura catalana” és el seu títol i està format per quatre conferències i un espectacle.

Back To Top
Search