Skip to content

L’Escola Municipal de Mallorquí encara amb il·lusió un curs en què es comemmorarà el seu 50è aniversari

“La programació d’aquest curs 2023-2024 demostra que l’Escola de Mallorquí és un ens viu que batega i que s’ha sabut adaptar i créixer a les necessitats socials de cada moment històric”, ha declarat Margalida Rosselló, directora de l’Escola.

Divendres, 1r de setembre, es presentà la programació del nou curs de l’Escola Municipal de Mallorquí. La roda de premsa començà amb la projecció del vídeo L’Escola és revolució, que recull el testimoni de persones nouvingudes, alumnes del taller de rap i dels tallers de conversa per mostrar com la tasca que fa l’Escola s’adapta a les necessitats socials actuals. Les activitats que preveuen dur a terme es detallen a continuació:

Cursos de llengua catalana

El primer quadrimestre, de setembre a gener, l’Escola impartirà 9 cursos de llengua catalana, de tots els nivells. També se seguirà impartint un curs d’A2 a Porto Cristo i oferint cursos tant en modalitat presencial com telemàtica. A més, es continuarà amb el projecte Conversa —en col·laboració amb l’IEB— i el projecte Benvinguda d’acollida lingüística —en col·laboració amb els Serveis Socials de Manacor.

Cursos de ball de bot i d’instruments tradicionals

La demanda de cursos de ball de bot s’ha disparat i per a poder respondre a aquest gran interès, enguany l’Escola ofereix 11 cursos de ball de bot i d’instruments tradicionals. També s’ha creat el curs ‘Ballam i sonam’, un curs de 35 hores per a balladors i sonadors ja “experts”. D’altra banda, també s’oferiran tallers de mateixes de 10 hores durant tot el curs i es reprèn el ‘Ball de bot en família’, un espai per a gaudir en família d’aprendre a ballar. També s’oferiran tallers de xeremies, tamborí i flabiol per a nous sonadors.

Cursos d’Història de Mallorca

L’EMM oferirà els cursos ‘HM2. De la conquesta cristiana a la Guerra de Successió’ i ‘HM3. De la Guerra de Successió a la Guerra Civil’. Aquest curs es presenta, també, el nou curs Història de l’Art a Mallorca ‘HM4. Recorregut històric per l’art de Mallorca’, que dona resposta a l’alta demanda d’alumnat que ja ha realitzat els cursos ordinaris i que vol continuar aprenent nous continguts.

Monogràfic “La literatura en clau de pòdcast”

El monogràfic consistirà en l’enregistrament en directe de quatre pòdcasts literaris, que permetran als assistents d’observar quina és la vinculació de la literatura amb el món de les noves tecnologies, mostrant com s’han esdevingut noves fòrmules en què es parla de literatura. Hi participaran els pòdcasts ‘Pati de butaques’ (Mallorca), ‘Puja al puto robot’ (Catalunya), ‘N’hi n’hi’ (Mallorca) i ‘Gent Ràndom’ (València).

Back To Top
Search