Skip to content

L’escola nova de Son Macià obrirà les portes el curs 2017-2018

El batle de Manacor, Pedro Rosselló; el delegat de Son Macià, Miquel Perelló i els regidors de l’equip de govern municipal han acompanyat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, a la visita que dilluns realitzaren a les obres del CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià, que en aquests moments s’està construint.

Els pares i els alumnes de l’escola Pere Garau varen acompanyar les autoritats a la visita a les obres. L’encarregat d’explicar les diferents fases de construcció i com quedarà l’escola va ser l’arquitecte Guillem Quetglas, que especificà que el nou centre “disposarà de 3 aules d’infantil i de 6 aules de primària que podran acollir 225 alumnes, tot i que actualment l’escola compta amb 132 alumnes”.

En total el nou edifici escolar comptarà amb 3 plantes farà 10 metres d’alçada “la planta inferior s’ubica a la cota de l‘actual camp de futbol mentre que la primera a uns 90 cm per amunt de la cota d’accés des del carrer i en total hi haurà 2.331 metres quadrats de superfície construïda”, afegí Quetglas.

Així en la planta baixa s’hi ubicarà el gimnàs, el vestidors, la cuina-catering, el menjador, els banys i les dependències destinades a instal·lacions. Aquesta planta també disposarà d’un porxo com a pati de jocs cobert, un hort, una pista poliesportiva exterior i un pati de jocs. Al primer pis s’hi ubicarà l’accés principal, la zona d’administració, banys, les 3 aules d’infantil amb els corresponents banys, l’aula de psicomotricitat i la sala de professors. Mentre que a la segona planta s’hi ubicaran les 6 aules de primària, 4 aules de petit grup, els banys i una aula de plàstica.

Reivindicació
Per la seva part, tan el batle de Manacor, Pedro Rosselló, com la regidora d’Educació, Catalina Riera, varen aprofitar la trobada amb la presidenta i el conseller d’Educació per traslladar “una petició que hem fet unànimement tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Manacor: que faceu tot el possible perquè la transformació de l’escola Simó Ballester no quedi a mitges”, va reclamar el batle. “Tenim l’edifici dels Sementals buit i a disposició de la Conselleria d’Educació, com a batle de Manacor crec que una qüestió pressupostària no pot deixar a mitges la construcció de la millor versió de l’escola Simó Ballester”, afegí Pedro Rosselló en el mateix sentit.

“És un honor i un plaer que aquest centre sigui quasi una realitat”, va destacar la presidenta Armengol, que també va demanar disculpes a les famílies pel temps pel temps que han hagut d’esperar la nova escola. Per la seva banda, Martí March ha destacat que amb aquest nou CEIP es dóna resposta a una necessitat pel que fa a la quantitat i a la qualitat i que “és una escola feta amb la participació de tots”.

Back To Top
Search