Skip to content

L’Espai de Dones oferirà informació i assessorament a tota la comarca de Llevant

Els representants de l’Ajuntament de Manacor, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca han inaugurat l’Espai de Dones de Manacor, el Centre d’Igualtat i Assessorament per a les Dones que ja dóna servei a tota la comarca del Llevant. L’acte inaugural del nou Espai de Dones ubicat a l’Espai Na Camel.la de Manacor ha coincidit amb una exposició que commemora la figura de l’escriptora i pionera del feminisme a finals del segle XIX, Concepción Arenal; amb una xerrada a càrrec de les entitats feministes de Manacor Col·lectiu de Dones de Llevant i Assamblea Antipatriarcal de Manacor i amb una actuació de les glosadores Maribel Servera i Miquel Servera.

L’espai de Dones de Manacor s’ubica a l’Espai na Camel·la, un local que ha proporcionat l’Ajuntament de Manacor. Des d’allà se centralitza tota la informació, l’orientació, els recursos i l’assessorament que s’ofereix a les dones en temes socials, d’igualtat, psicològics, jurídics i específics en violència de gènere. L’Ajuntament de Manacor també hi aporta una treballadora dels Serveis Socials municipals que s’encarrega de la coordinació de l’equip tècnic i del centre.

“Aquest projecte necessitava fer-se realitat des de la col·laboració institucional i el compromís amb els ciutadans”, explicà el batle, Pedro Rosselló. “L’atenció a les dones és una responsabilitat compartida i el nou Espai de Dones concentrarà l’atenció psicològica, l’atenció jurídica i l’associacionisme en un mateix espai que ja està a disposició dels ciutadans i ciutadanes de tota la comarca”, afegí el batle.

“Entre les tres institucions volem oferir un espai de trobada per a les dones on també es rebi atenció psicològica i jurídica professional”, manifestà la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach. De fet el Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut Balear de la Dona, ha aportat al nou Espai de Dones el personal del servei d’atenció jurídica i psicològica a les dones, que ja fan feina a la Part Forana.

La directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, ha explicat que “un tècnic d’Igualtat que proporciona el Consell de Mallorca oferirà atenció en aquest tema als ciutadans i donarà assessorament als municipis de la comarca per elaborar polítiques d’Igualtat i per dinamitzar l’Espai de Dones amb activitats”. A més dels càrrecs polítics, desenes de veïnats de Manacor han acudit als diferents actes que han succeït la inauguració oficial de l’Espai de Dones de Manacor.

Back To Top
Search