Skip to content

L’Hospital de Manacor presenta nou equip directiu, amb Ignasi Casas al capdavant

La nova junta explicà que per a 2025 s’espera tenir la zona ambulatòria acabada. S’ampliaran totes les instal·lacions, inclòs l’aparcament, que passarà de tenir entre 300 i 400 places a 1.000.

Dimarts dia 6, en roda de premsa, l’Hospital de Manacor presentà el nou equip directiu, encapçalat per Ignasi Casas, director gerent, i completat per Cinta Escuder, directora mèdica; Julia Troya, directora d’Infermeria; Xisco Moranta, director de gestió; i Joana Maria Vidal, subdirectora de gestió.
El nou gerent començà la intervenció destacant la importància cabdal del projecte d’ampliació i remodelació de l’Hospital: “Suposarà un canvi substancial, no només pel que fa a les infraestructures i l’equipament, sinó també de millorar l’assistència sanitària de la població, que és l’objectiu final de la nostra feina”. Volgué destacar, també, que durant els anys anteriors s’han realitzat una sèrie de canvis importants, com la renovació del sistema informàtic.
Respecte de l’estat de l’ampliació de les instal·lacions, Casas explicà que “la part de construcció actualment més avançada és l’ambulatòria ­–consultes i gabinets– que, si tot va bé, a principis de l’any que ve hauria d’estar acabada i, uns tres mesos després, l’hauríem de poder posar en marxa”. Quant a la fase de quiròfans, “les previsions són que s’acabin a finals de 2025 i es posarien en marxa a principis del 2026”.
Un altre tema que preocupa els usuaris és l’estacionament de vehicles dins el complex hospitalari. Xisco Moranta explicà que “l’ambulatori té dues plantes d’aparcament, amb capacitat per a 280 places”. A banda d’això, l’Ajuntament comprà uns terrenys i els cedí a l’IB-Salut per a construir aparcaments, però de moment no han passat de la fase d’avantprojecte, en espera del finançament necessari per a executar-lo. Quan es faci efectiu el projecte i s’obri la part ambulatòria, es passaran de prop de 400 places d’aparcament a 1.000. D’altra banda, afegí Moranta, “es construirà una urbanització per a fer la circulació més amable”. També s’hi han instal·lat 1.700 plaques fotovoltaiques per a abastir energèticament l’hospital.
Aquesta ampliació haurà d’anar acompanyada, lògicament, d’un augment del personal, que està projectat. Però l’equip directiu no va ocultar certa preocupació perquè hi ha especialitats com Anestèsia, Pediatria, Radiologia o Medicina Interna que són de difícil cobertura.

Back To Top
Search