skip to Main Content

L’hospital de Manacor serà el doble de gran

Tres edificis, un aparcament subterrani, 12 quiròfans i 12 UCI completaran el complex sanitari una vegada estigui acabada la reforma, fet previst pel 2026.

Dos edificis i una nova planta. L’hospital de Manacor s’amplia amb l’objectiu de “donar la millor atenció sanitària possible; ara intentam donar la millor atenció, però les circumstàncies físiques no són les millors”, afirma la seva gerent, Catalina Vadell. Perquè això sigui possible, s’hi invertiran 76,2 milions d’euros, 30 dels quals provenen dels fons REACT-EU.

Fa molts anys que es treballa en aquest nou Pla Director, ja que la realitat ha canviat de manera significativa. “Quan l’hospital es va obrir, als 15 municipis que els hi correspon hi vivien 90.000 persones, ara són 150.000”, comenta. Al que afegeix que “l’activitat s’ha doblat o, fins i tot, triplicat; per exemple, si el primer any es varen fer 50.000 visites, ara en feim 170.000”. “Necessitam créixer, l’hospital és el que era i no es pot mantenir més anys amb tan poc espai”, afirma.

Els edificis nous

Una vegada s’hagi finalitzat la reforma de l’hospital de Manacor ens trobarem amb dos edificis nous. Un, tendrà forma de L i la part curta d’aquesta connectarà amb l’immoble ja existent. “Integrarà els serveis ambulatoris, és a dir, consultes i gabinets no quirúrgics, rehabilitació, diàlisi i un hospital de dia; també espais per tractaments grupals”, explica la gerent. A trets generals, acollirà tots els serveis no requereixen hospitalització i comptarà amb més de 70 consultes. I a la part subterrània s’hi construirà un aparcament.

I l’altre, que seria el tercer del complex, serà el de serveis generals “amb la central energètica, manteniment i electromedicina, també la cuina”, continua descrivint. “Si l’hospital es dobla, s’han de doblar els serveis”.

Planta quirúrgica

A l’edifici ja existent, quan sigui possible per qüestions d’espai i activitats, s’ampliarà l’àrea quirúrgica. Actualment hi ha set quiròfans grans, entre els quals s’hi troben el d’urgències i un paritori. Amb aquesta remodelació, però, n’hi haurà 12. D’aquests, 10 per a cirurgies programades, un d’urgència i un paritori.

També s’ampliaran les UCI, que passaran de sis a 12. “El nou pis quirúrgic serà per cirurgies programades amb ingrés, la nova UCI i espai de reanimació”, especifica Catalina Vadell. “Hi haurà un gran canvi”, observa. També creix l’àrea obstètrica, que actualment té 5000 m² i en tendrà pràcticament 1000.

Amb tot, la gerent explica que amb el nou Pla Director “parlam de doblar els espais de l’hospital i passarem a tenir uns 50.000 m² de superfície”.

Llest el 2026

“Si tot va bé, les obres han de començar el segon trimestre de l’any que ve”, assegura la gerent. A més, està programat que durin quatre anys, i per això, l’any 2026 la remodelació hauria d’estar llesta.

És una gran obra, per la qual cosa intentaran que interfereixi el menys possible. “Feim feina amb plans de contingència per si hem d’aturar els quiròfans o el que sigui, el servei de salut posarà tots els mitjans perquè els usuaris estiguin ben atesos”, afirma. Així, Vadell tranquil·litza dient que “podem aturar activitats concretes en moments concretes, però hem de funcionar”.

“Estam molt il·lusionats amb aquest Pla Director, fa anys que el sospiràvem”, conclou.

Back To Top
Search