skip to Main Content

L’IBISEC adjudica les obres del CEIP Pere Garau de Son Macià a l’empresa Bigas Grup S.L.

L’IBISEC, l’organisme de la Conselleria d’Educació que gestiona la construcció dels centres educatius, ha adjudicat les obres de demolició del CEIP Mestre Pere Garau  i la construcció de la nova escola de Son Macià a l’empresa catalana Bigas Grup S.L. per un import de  2.394.412 euros. El projecte va sortir a licitació per 3.275.767 euros, per tant el pressupost d’adjudicació ha suposat un estalvi per a l’IBISEC de 881.355 euros.
En total, s’han presentat al concurs 15 empreses, dues de les quals (Vías y Construcciones S.A. i Dragados S.A.) han estat excloses al considerar-se que les seves ofertes contenien uns valors anormals o desproporcionadament baixos que haurien pogut suposar un risc per a la viabilitat de l’obra.
Les empreses que han quedat en segon i tercer lloc en el concurs han estat Acciona Infraestructuras S.A. i Melchor Mascaró S.A.
Es preveu que la construcció de la nova escola duri catorze mesos. El nou edifici comptarà amb tres plantes on es distribuiran tres aules d’infantil, sis de primària, un gimnàs, un menjador i una aula de plàstica. A més dels serveis propis de qualsevol escola, la de Son Macià comptarà amb una porxada que servirà de pati de jocs cobert, un pati descobert, una pista poliesportiva i un hort.
Cal recordar que la construcció d’una escola nova a Son Macià és una reivindicació per la que lluita des de fa anys la comunitat educativa del CEIP Mestre Pere Garau. Pel setembre els alumnes de Son Macià i Cales de Mallorca hagueren de deixar la seva escola i traslladar-se a l’IES Manacor on hauran de fer classe fins que acabin les obres.
Back To Top
Search