skip to Main Content

Llorenç Carreres: “Tardor Poètica impulsa la poesia des de diferents àmbits”

Llorenç Carreres és el coordinador de l’àrea de Gestió Cultural de l’Ajuntament de Manacor, que organitza, entre altres coses, els cicles de Tardor Poètica, Emparaular i Culturàlia. Parlam amb ell de la Tardor Poètica, que aquests mesos omplirà Manacor d’actes culturals que giren entorn de la poesia

 

Quan va néixer la Tardor Poètica i amb quin esperit?
La Tardor Poètica va néixer el 2013, ara fa sis anys, amb la intenció de crear un cicle sobre poesia, però entesa en un sentit ampli. Per això, dins aquest cicle hi caben des d’una presentació d’un llibre, un espectacle, una exposició, una pel·lícula… L’objectiu és impulsar la poesia des de diferents àmbits.

A quins espais tenen lloc els actes de Tardor Poètica?
Una de les característiques de Tardor Poètica és que no treballam només a un únic espai. Hem fet activitats i espectacles al Claustre, a la biblioteca, a la Institució Alcover, a la Torre de ses Puntes, al Convent, al centre de Cultura de Porto Cristo, al conservatori… Aquesta diversificació ens ha permès col·laborar amb molts de serveis de l’Ajuntament, perquè quan prepares un acte a un espai determinat, fas contacte amb el gestor de l’espai, ho comparteixes, ho comentes… I a vegades la programació és conjunta; fas xarxa, que és un dels aspectes més importants de la feina cultural avui en dia. Quan prepares un acte has de pensar en el públic, però també en els programadors, els col·lectius que fan activitats…

Feis col·laboracions amb altra gent, idò?
Sí, per exemple hem fet coses amb 39 Escalons, Art Cool Actiu, el col·lectiu de dones… Als programes, a darrere, hi surt tothom que hi col·labora. També tenim petites col·laboracions amb el Museu; o enguany, per exemple, compartim actes del cicle Amarats, de la Institució Alcover… Aquests tipus de col·laboracions funcionen molt bé. Per posar un altre exemple, Emparaular, el festival de narració oral, no hauria nascut si no haguéssim fet la Tardor Poètica.

Quin tipus de públic atreis?
És un públic molt divers, i en general depèn del tipus d’espectacle i de l’espai. L’espai condiciona, hi ha gent que té per mà o per costum anar a un lloc en concret. Per exemple, un dels espais que hem guanyat a les primaveres és el Claustre; i la gent que ve al Claustre sol repetir. Llavors, també, depèn de qui dus. Quan per exemple han vengut grups que fan música contemporània, record ara na Maria Arnal i en Marcel Bagés, o na Mireia Vives i Borja Penalba, va venir molta gent jove. Ah, i també tenim en compte el públic infantil, per exemple, quan vàrem fer Ràdio d’Efak o De poetes, cançonetes.

Quina evolució ha tengut al llarg dels anys?
La línia de feina, més o manco, s’ha mantingut; però sí que amb el temps te n’adones que hi ha coses que funcionen més bé o tenen més interès, i hi fas més incidència. Avui en dia, que la comunicació és tan àgil amb el tema d’internet, pots veure vídeos dels grups o dels espectacles, i aleshores, saps que tendrà un nivell allò que programis. Sempre procuram tenir un mínim de qualitat, no es tracta d’omplir per omplir. I cada any tenim oportunitats noves, surten grups nous, hi ha una efemèride que podem aprofitar… En funció dels anys, pot variar el nombre d’activitats. Enguany, per exemple, hi ha un parell més d’actes que l’any passat. També depèn de les col·laboracions, tal com hem comentat, quan sumam esforços, podem fer més coses.

Back To Top
Search