Skip to content

L’oposició en bloc demana responsabilitats per la fugida continuada dels responsables tècnics del Pla General

Arran de la compareixença en roda de premsa de la delegada d’Urbanisme, Isabel Febrer, i del cap de Servei, Joan Antoni Salom, per anunciar la renúncia de Josep Antoni Aguiló com a director del Pla General de Manacor menys de dos mesos després d’haver acceptat el càrrec de confiança, l’oposició en bloc lamenta el fet alhora que exigeix al batle “responsabilitats pel fracàs continuat en la designació dels responsables del Pla General. L’equip de govern municipal ha manifestat en més d’una ocasió que el Pla General no és UNA prioritat sinó que és LA prioritat d’aquest mandat”. Per l’oposició, “o bé no és veritat o bé ho fan molt malament”, mentre recorden que durant el mandat de Pedro Rosselló han renunciat ja Isabel Romero i Josep Antoni Aguiló com a directors del Pla General, han aprovat un Pla de forma inicial amb al·legacions presentades per un partit del mateix equip de govern, i han deixat l’Ajuntament també els arquitectes Carrascó i Pascual i l’advocada Mayans. L’oposició es demana “per què li duren tan poc temps els tècnics de confiança a Urbanisme a aquest equip de govern” o també si “està satisfeta Isabel Febrer del regal enverinat que li va fer Catalina Riera fent-li assumir la delegació d’Urbanisme”.

L’Ajuntament de Manacor licitarà la redacció del Pla general per continuar amb la tramitació del document

Amb la renúncia de Josep Antoni Aguiló, el tècnic de confiança designat després de la renúncia de Bel Romero com a directora del Pla General, la delegada d’Urbanisme, Bel Febrer, ha hagut de cercar una solució d’urgència al buit deixat per Aguiló. Així, l’Ajuntament de Manacor encarregarà mitjançant un concurs públic “la continuació dels treballs del Pla general de Manacor que ja s’ha aprovat inicialment a una empresa especialitzada en planejament urbanístic”. Des del govern municipal s’ha pres aquesta decisió després de la renúncia al càrrec “per motius personals” de l’urbanista Josep Antoni Aguiló, que el mes de març va prendre possessió del càrrec com a assessor de planificació i gestió urbanística de l’Ajuntament de Manacor. Febrer informà els grups de l’oposició d’aquesta renúncia abans de fer-ho públic en roda de premsa.

Amb tot, des del departament d’Urbanisme han informat que “la tramitació del Pla general és una tasca complicada, condicionada per una normativa canviant, i actualment estam pendents dels informes que han d’emetre els organismes municipals”, ha afegit Febrer. En aquest sentit des de l’Ajuntament han informat que “per exemple els informes que ha d’elaborar la Conselleria de Medi Ambient són determinants, els hem demanat quatre vegades formalment i fins i tot el batle s’ha reunit amb els seus representants per intentar que els informes arribin a temps”, ha explicat la regidora d’Urbanisme.

“Sabem qui són les persones que tenen capacitat per assumir aquesta feina a Mallorca, ho hem consultat absolutament amb tothom i tots ens diuen que l’opció més viable és treure a licitació els treballs per continuar amb el Pla general”, han informat des del departament d’Urbanisme.

Back To Top
Search