Skip to content

Mallorca Lliure: “Volem acostar el debat sobiranista al carrer i superar la demanda d’un finançament just”

“Volem que Mallorca sigui el millor lloc del món i que arribi a ser-ho sense cap tipus de tutela”. Així de transparents, així de senzills, així de diàfans s’expressaven Carme Gomila Bel Vives i Lluc Servera a l’acte de presentació de la campanya Mallorca Lliure, que la setmana passada estibà el bar Xarop.

La campanya, segons els seus portaveus, “no és identitària ni xenòfoba”, però sí que creu que la fase autonòmica “està esgotada” i cerca “un nou estatus polític per a Mallorca”. Però per què Mallorca? Simplement, perquè “creim més en l’insularisme que en el balearisme, sense que això vulgui dir que ens sentim desvinculats de les altres illes o de la resta de territoris de parla catalana”.

Seguidament, els tres portaveus feren un repàs de l’autonomia balear des dels seus inicis i acabaren valorant també positivament “el procés d’independència del Principat, pel que suposa de radicalitat democràtica i sobirania popular”. La campanya Mallorca Lliure, acabaren explicant “pretén acostar el debat sobiranista al carrer i superar la demanda d’un finançament just”. Els joves parlaren d’urgència absoluta davant “la massificació turística, la necessitat de controlar els ports i els aeroports, l’espoli fiscal, la llei Montoro, la xarxa de carreteres que volem…” per concloure que “és urgent que els joves facem qualque cosa per moure la societat”.

“Una força que intenti ser majoritària”
En l’acte hi participaren la glosadora Maribel Servera i els batles Miquel Oliver i Antoni Pastor. Pastor, molt apartat del focus mediàtic darrerament, es felicità que “es recuperi un debat que havia fuit dels mitjans, perquè avui Mallorca i el Consell interessen molt poc”. El portaveu del PI al Consell recalcà que la valoració dels consells insulars a la resta d’illes és més fonda i sentida. Pastor insistí en la necessitat de vertebrar “una força integradora que intenti ser majoritària i per això hem de ser capaços de posar-nos d’acord en qüestions tan bàsiques com el finançament”. L’exbatle manacorí també reivindicà la necessitat d’unir esforços per part de les forces sobiranistes, “perquè ara tendríem un diputat a Madrid, amb tot el que això implica”.

“Mallorca lliure de moltes coses”
Per part seva, Miquel Oliver reivindicà que “necessitam una Mallorca lliure de moltes coses”. “Hauríem de poder decidir què volem ser en ser grans”. Oliver valorà de forma positiva “el creixement important de les forces sobiranistes a les darreres eleccions, generat per un canvi de paradigma, amb persones que han votat per primera vegada forces sobiranistes i que mai abans haurien escoltat aquesta casta de discurs”. Oliver estimà que aquesta capacitat de decisió “és un futur imprescindible, l’única solució per salvar-nos”.

Pel que fa a la necessitat de la presència d’un diputat a Madrid, Oliver es mostrà escèptic: “Tenc dubtes de si hem d’anar a demanar res allà o si ens convé seguir altres camins”.

Oliver també es mostrà crític amb el govern balear actual: “S’han de prendre decisions valentes que deixin clar que és un govern radicalment diferent al del Partit Popular”.

Back To Top
Search