Skip to content

Manacor acollirà el certamen internacional dels cans de raça pastor alemany

Els organitzadors del Certamen Internacional Reial CEPPA Manacor, que se celebrarà per primera vegada a Manacor diumenge que ve, volen donar a conèixer “aquest tipus de competició a la comarca del Llevant que té per objectiu el manteniment de les característiques genuïnes de la raça del pastor alemany tant a nivell de forma i estructura com a nivell de caràcter i de capacitat de guarda”, explica Nicolau Adrover, un dels organitzadors de l’esdeveniment.

El certamen tendrà lloc diumenge que ve, dia 3 d’abril, al passeig Ferrocarril. Les proves, que són obertes a tot tipus de públic, es desenvoluparan a l’esplanada situada davant l’Espai Na Camel·la a partir de les 9.30 h del matí. El certamen inclourà “un concurs morfològic on un jutge de prestigi mundial valorarà la postura, la forma i l’expressió d’uns 35 cans dividits en diferents categories, segons l’edat i sexe de cada ca”, concretà Nicolau Adrover. Així, el jutge haurà de valorar quin dels cans que es presentin a aquest concurs tendrà la millor estructura, farà els millors moviments o tendrà la millor expressió.

A més, els que acudeixin a contemplar les proves també podran gaudir de demostracions d’obediència i d’ensinistrament. “La nostra finalitat és mantenir la raça del pastor alemany tan genuïna com ens sigui possible, per això també és necessari que els cans tenguin el caràcter i les capacitats necessàries per fer de cans de guarda i de protecció perquè és el que aquesta raça ha fet durant els segles que ha conviscut amb els humans”, afegeix Angel Moreda, ensinistrador caní i un dels organitzadors de la competició.

Diumenge arribaran a Manacor uns 35 cans -molts són de fora de Mallorca- amb l’objectiu d’obtenir bones puntuacions a Manacor i arribar així amb bones opcions al campionat estatal.

Back To Top
Search