Skip to content

Manacor fa “la inversió més gran” de la història per adquirir i ampliar els parcs infantils

S’instal·larà un vaixell de jocs a la plaça de la Indústria

L’Ajuntament de Manacor ha destinat 400.000 € a la millora, adquisició, ampliació i creació de zones de jocs infantils arreu del municipi. En total n’hi ha 34. Aquesta és, tal com afirma el batle Miquel Oliver, la “inversió més gran” que s’ha fet fins ara i s’ha pogut dur a terme gràcies a la incorporació de romanents l’any 2022.

A tall d’exemple, és que a la plaça Berard es crearà un nou parc o que a la plaça de Sant Jaume s’ampliarà amb la reforma que s’està executant.

Aquestes intervencions s’han fet segons uns nous criteris perquè siguin espais de trobada intergeneracional i socialització. És per això que s’han instal·lat jocs pensats per infants majors de 6 anys o s’ha tengut en compte la utilització de materials naturals, que solen ser jocs més oberts i no tan propositius, i també que siguin jocs inclusius.

Són unes intervencions relacionades amb la pacificació del trànsit a algunes zones i no només al centre. “Quan xerram de joc infantil, xerram de qualitat de vida i de qualitat de ciutat”, afirma Oliver.

Cal·listènia i ampliacions

D’entre totes les inversions fetes i planificades destaca que s’han creat dues àrees de cal·listènia destinades a joves de més de 14 anys. Una està ubicada al mig del passeig Ferrocarril de Manacor, que ja es pot utilitzar, i l’altra a la plaça del Sol i la Lluna a Porto Cristo. Aquesta, però, encara li falten alguns detalls per estar llesta.

També s’ha de posar en relleu l’ampliació dels jocs de la plaça de Ses Comes, que ja està quasi finalitzada i dona resposta a les necessitats del CEIP que fa servir el parc en horari lectiu, i les ampliacions pendents de la plaça Indústria i la plaça Ramon Llull.
El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, Antoni Pascual, explica que la “intervenció que més impactarà” serà la de la plaça Indústria, on “ara hi ha un joc quasi obsolet”. Es canviarà el paviment i es posarà un vaixell amb múltiples jocs que serà més “atractiu” pels infants. També s’hi ubicarà un castell amb funcionalitats d’escalada, tobogans o xarxes perquè els més petits es puguin enfilar, així com un engronsador adaptat.

Així mateix, serà evident la remodelació que es farà a l’espai de joc infantil de la plaça Ramon Llull. I és que es duplicarà l’àrea actual. Es conservaran els jocs que ja es tenen i se n’afegiran de nous, com poden ser jocs d’equilibri. A més, es canviarà la barrera que delimita l’espai per un tancat de plàstic reciclat i es renovarà tot el paviment amb colors.

Joc relaxat

La majoria de zones de joc infantil es troben a la perifèria. Al centre dels nuclis no n’hi ha. És per aquest motiu, que l’Ajuntament han adquirit cubs lluminosos que instal·laran a les zones per a vianants de Manacor, Porto Cristo i S’Illot. Aquestes fomentaran un joc més relaxat i convidaran que hi hagi infants al centre del municipi. Un exemple seria a la plaça Rector Rubí.

A més a més, estan decidits a fer més zones de joc infantil a Manacor. Amb tot, Oliver destaca que el Pla General contempla “zones verdes que han de ser espai de trobada” i que, afegeix el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “estaran a disposició dels infants” i “per fer joc lliure”.

Un dels reptes que queda és el del parc de na Molla.

Back To Top
Search