skip to Main Content

Manacor habilita 48 places per aparcar bicicletes

Estan repartits entre el pàrquing subterrani de la plaça de Sant Jaume i el de na Camel·la. Aquests es llogaran per 5 euros cada trimestre, estaran videovigilats i es garanteix la seguretat del vehicle.

L’Ajuntament de Manacor ha habilitat 48 places per estacionar les bicicletes als aparcaments subterranis de la plaça de Sant Jaume i de na Camel·la. Hi ha 24 llocs a cadascun. Els ciutadans que els vulguin llogar ja ho poden sol·licitar a través de l’oficina de l’empresa municipal SAM o enviant-los un correu electrònic, també han de facilitar el seu DNI i una foto de la bicicleta que utilitzaran. Així, explica la presidenta de la SAM, Cristina Capó, obtindran un abonament trimestral per 5 €.

Una vegada aquest tràmit fet, se’ls assignarà un estacionament concret i es posarà un distintiu a la bicicleta per assegurar que està al lloc correcte. Els usuaris del servei també tendran accés a l’aparcament durant les 24 hores del dia. Un funcionament, afirmen, molt semblant al del lloguer d’una plaça de cotxe.

Amb tot, des de la SAM i l’àarea de Mobilitat estudien adequar més espais com aquests a altres indrets del municipi. Per exemple, a la plaça de l’Aljub de Porto Cristo.

L’objectiu de la iniciativa, segons diu el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, és “fomentar l’ús de la bicicleta al centre de Manacor” i “convidar als veïnats que no tenen lloc per aparcar-la a ca seva a què la utilitzin”. Així mateix, recorda que baratar el cotxe per anar a peu o amb vehicles que no requereixen combustible suposa un estalvi de 1.700 € anuals.

Espais vigilats i segurs

Perquè aquest projecte fos possible s’han hagut de condemnar quatre places de cotxe: allà on només hi cabia un automòbil, ara hi haurà 12 bicicletes.

Així mateix, convé remarcar que aquests aparcaments no estan a qualsevol lloc, sinó que els han habilitat a espais estratègics per garantir la seguretat dels usuaris i donar més visibilitat a la iniciativa. En el cas de la plaça Sant Jaume, Llodrà explica que estan a l’entrada de l’estacionament perquè així és un lloc visible. A més a més, estan just davant la cabina de control. Apunta que està vigilat per càmeres, el que els converteix un “lloc segur”.

Estudien més projectes similars

Els 48 aparcaments habilitats només són la primera passa de la iniciativa. “Esperem que tengui molt d’èxit i la gent deixi d’utilitzar el cotxe per utilitzar més la bicicleta”, afirma Capó. I en aquesta línia, Llodrà apunta que “voldríem que això tengués molta demanda i haver de créixer, haver d’eliminar algunes places més de cotxe”.

Davant aquestes previsions, no descarten iniciar nous projectes encaminats a facilitar l’ús de la bicicleta al municipi. De fet, un dels que sona amb més força és la de llogar un local a algun lloc estratègic del centre de Manacor i que aquest funcioni com a aparcament dels vehicles a pedals. En el cas que arribi a ser una realitat, expliquen Llodrà i Capó, estudiaran amb més detall com ha de ser el funcionament concret d’aquest i s’adequarà de la manera necessària.

A més a més, des del departament de Mobilitat reforcen els aparcaments de bicicleta que hi ha a l’exterior i treballen en l’elaboració d’un mapa indicant a quins llocs estan ubicats.

Back To Top
Search