Skip to content

S’obrirà un expedient disciplinari a tres treballadors de la Brigada Municipal

Alguns empleats de l’equip d’intervenció ràpida dels Serveis Generals plasmen la seva firma damunt el ciment fresc a les obres  que realitzen al municipi i els seus companys es veuen obligats a arreglar-ho.

El delegat de Serveis Generals de l’Ajuntament de Manacor, Carles Grimalt, ha “demanat al departament de Recursos Humans, que és el que gestiona el personal de la institució, que obri un expedient a tres treballadors de la brigada”, segons explica. Ho ha fet, diu, “perquè no executen bé la seva tasca”. I és que les persones que es veurien afectades per aquest recurs es dediquen a firmar damunt el ciment fresc la feina acabada de fer. Més concretament, “varen escriure el nom del seu equip, que es diu intervenció ràpida, i les seves inicials”, afirma el regidor encarregat.

Aquesta és una pràctica que duen a terme des de fa un any i mig. Un temps durant el qual han deixat la firma a diversos espais de Manacor, com pot ser la plaça de les Perleres o al cementiri municipal. Grimalt apunta que no saben els motius que els han portat a actuar així i que de cap manera es pot tolerar: “No podem comportar que els treballadors de la casa facin malbé a les feines que els hi encomanam, és totalment incomprensible”.

Argumenta que ha pres la decisió basant-se en el fet que “no en faltaria d’altra que poguéssim consentir qualsevol gamberrada i llavors quedin impunes”.

Més temps i més diners

El delegat de Serveis Generals detalla que la primera reacció que va tenir en assabentar-se d’aquestes pràctiques va ser posar-se a “riure i telefonar tot d’una al cap de la brigada perquè llevassin les pintades com més aviat millor”. Però el malestar que provoquen aquestes accions van molt més enllà. No és el fet que tres persones deixin marcats els seus noms, sinó que després s’ha d’invertir temps i pressupost en arreglar-ho perquè quedi bé.

Referent a què els altres integrants de la brigada han de posar remei i tapar les lletres, Grimalt apunta que des del “moment en què un operari ha de fer qualsevol feina costa doblers a l’Ajuntament i, per descomptat, que aquestes tasques en concret ens han costat doblers i hem perdut temps fent coses que no hauríem de fer i deixant de fer aquelles que sí que hauríem d’estar fent en un moment de determinat”.

Pendent de resolució

En aquests moments, han entrat la petició a Recursos Humans i ara està pendent de la resolució. L’expedient no està tancat i “pot esdevenir qualsevol cosa”, afirma Grimalt. I és que, com bé indica, a la paraula final la té el tribunal que ho avalua.
Amb tot, diu que no li vendria de nou que hi hagués més pintades.

Back To Top
Search