skip to Main Content

Manacor ja té imatge oficial per Sant Antoni

El Patronat no pot assegurar si se celebraran les festes o no, ja que els casos de Covid tornen a pujar de manera notòria. És per  això que apel·len a la responsabilitat ciutadana les pròximes setmanes.

Falta més d’un mes, però Manacor ja es prepara per Sant Antoni i aquest dimarts s’ha celebrat l’acte que dona el sus a les festes. Es tracta de la presentació de la imatge oficial que es lluirà a les dessuadores. El dibuix és obra del petrer Jaume Rosselló i és el vencedor del concurs del 2020, any en què les restriccions per contenir la pandèmia van impedir que Sant Antoni es visqués amb plena normalitat. El dibuix, però, s’ha guardat fins ara.

A l’acte de presentació s’han reconegut les tres primeres persones classificades, tot i que el guanyador no ha pogut assistir per motius personals. Una col·laboradora del Patronat, Coloma Santandreu, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i el president del Patronat, Antoni Gomila, han fet l’entrega de premis.

Amb tot, recorden que enguany no s’obrirà la tenda del Patronat i les dessuadores s’hauran de comprar a les botigues col·laboradores: Bella Ciao, la cereria Sa Bresca, Comercial Balear, Hiper Manacor, Llevant home&garden, Llevant Descans, Nonous i Toy Planet. El CD es podrà adquirir a Baba discos.

La sortida des de cal Baciner

Jaume Rosselló explica que durant el mes de desembre del 2019 i gener del 2020, igual que moltes persones, “va mirar i remirar fotografies i vídeos mentre frisava que tornassin a arribar aquells dies”. I va ser en aquest moment que es va topar amb una imatge de Jesús Nicolau feta a la sortida dels dimonis des de cal Baciner amb la qual es va inspirar per fer el dibuix que es lluirà enguany. Per a Rosselló, aquest és un moment “especial de la festa” amb la sortida dels dimonis, del baciner i els sonadors.

“Vaig fer aquell dibuix simplement perquè em feia ganes fer-ho”, explica. De fet, no es pensava que podria ser el guanyador del concurs. Així, assegura que allò “més difícil era no poder explicar als teus amics i coneguts com seria la imatge de Sant Antoni a Manacor”.

Incertesa de cara a les festes

En plena escalada dels casos de Covid i l’aparició de la nova variant Òmicron, Antoni Gomila no s’atreveix a donar una resposta contundent a la pregunta de si farem Sant Antoni o no. “Tant de bo ho sabés”, afirma el president del Patronat. I és que han organitzat les festes amb l’objectiu de respectar l’esperit santantonier, però si les restriccions impedeixen que es puguin celebrar amb totes les garanties d’assolir la meta i s’ha d’esperar més, afirmen que esperaran. Per ara, no hi ha una sentència ferma.

Durant la seva intervenció, Miquel Gomila recorda que la responsabilitat ciutadana durant aquest pont de desembre i les festes de Nadal seran les que decantaran la balança cap a una banda o una altra. Assegura que “només depèn de nosaltres”. “La cosa fàcil seria no fer cap acte, però no ho volem fer així”, ha afirmat.

Així, Ajuntament i Patronat s’alineen amb un objectiu comú: recuperar i gaudir de Sant Antoni. Perquè siguin les més semblants a les que s’han viscut fins ara i respectem la tradició més amples que mai.

Back To Top
Search