Skip to content

NOTÍCIA

Manacor municipalitza el servei de Salvament Marítim

El contracte inclou una ampliació significativa dels horaris i serveis per adaptar-se a l’augment de banyistes fora de la temporada alta. Així, la SAM pretén millorar la seguretat a les platges, tot incorporant noves eines de seguretat i més personal per garantir una resposta eficient en situacions d’emergència.

Manacor ha ampliat el servei de Salvament Marítim per a les platges del municipi amb un nou contracte que va començar l’1 de juny, tot i que l’horari actualitzat es va implementar des del primer de maig. Aquesta ampliació respon a la necessitat d’adaptar-se als nous usos i afluències a les platges derivades dels efectes del canvi climàtic, que han incrementat la presència de banyistes en mesos fora de temporada alta.

L’Empresa de Serveis del Municipi de Manacor (SAM) és ara l’encarregada de coordinar el Salvament Marítim, i ja ha actualitzat els plans de salvament de totes les platges del municipi. Els detalls del nou servei van ser presentats aquest divendres a Cala Murada pel president de la SAM, Sebastià Llodrà; la vicepresidenta, Joana Maria Llull; la delegada de Turisme, Júlia Acosta; i Antoni Febrer, tècnic de la SAM.

El contracte de Salvament Marítim es divideix en dos lots: el Lot 1 de Salvament i Socorrisme, amb un import anual de 650.000 euros, i el Lot 2 de Servei d’Abalisament, adjudicat per 50.000 euros anuals. Aquest nou contracte incorpora millores significatives respecte als anteriors. Entre les més destacades, s’incrementa el servei tres hores diàries als mesos de maig i octubre a les platges de risc mitjà, i dues hores diàries a les de risc baix. Els mesos de juny i setembre, l’increment és de dues hores i mitja diàries per a les platges de risc mitjà, i una hora i mitja diària per a les de risc baix.

Les platges de risc mitjà, que inclouen S’Illot, Porto Cristo, Cala Anguila, Cala Mendia, Estany d’en Mas, Cala Domingos Gran, Cala Domingos Petit i les embarcacions de vigilància dinàmica, tindran horaris de 10 a 17 h en temporada baixa (maig i octubre), de 10 a 19 h en temporada mitja (juny i setembre) i de 10 a 19.30 h en temporada alta (juliol i agost). Les platges de risc baix, com Cala Antena i Cala Murada, tindran horaris de 11 a 17 h en temporada baixa, de 10 a 18 h en temporada mitja i de 10 a 19.30 h en temporada alta.

El nou contracte també incorpora una segona embarcació de vigilància dinàmica, que permetrà un temps de resposta més ràpid en cas d’emergència. En total, hi ha 23 efectius actius diàriament a les platges del municipi. A més, s’han millorat les condicions laborals i les eines de treball del servei de salvament, incloent nous pulsòmetres, tensiòmetres i flotadors compactes inflables.
Altres millores inclouen una moto d’aigua com a recurs compartit entre les platges, jornades de difusió sobre socorrisme i primers auxilis, fulletons informatius i una jornada anual de neteja de fons marins. Aquestes mesures s’han implementat per garantir la seguretat i benestar dels banyistes, adaptant el servei a les necessitats específiques de cada platja i millorant la resposta en situacions d’emergència.

PUBLICITAT

Back To Top
Search