Skip to content

Manacor tendrà mesa de Turisme

L’Ajuntament instarà la Conselleria de Mobilitat i Habitatge a cercar una solució per accedir a l’Hospital. A més, el ple es va comprometre que les oficines de Porto Cristo i s’Illot puguin gestionar l’emissió dels certificats digitals.

L’Ajuntament de Manacor va aprovar de manera inicial a la segona sessió plenària del 2023 el reglament regulador de la mesa de Turisme. En aquest, tal com va explicar la delegada de Tursime, Maria Antònia Truyols, “s’hi estableixen les funcions de la mesa, la composició, els òrgans, la periodicitat i la durada dels càrrecs”.

Així mateix, els regidors i regidores també varen dur a terme dues aprovacions definitives. Per una banda, la del reglament municipal que regula el teletreball dels treballadors públics. I, per l’altra banda, la del preu públic per a esdeveniments organitzats per l’Ajuntament.

Certificat digital

Amb tot, la institució municipal s’ha compromès a què els ciutadans de Porto Cristo i S’Illot puguin treure’s el certificat digital a les oficines dels seus nuclis urbans i no s’hagin de desplaçar fins a Manacor per tenir-lo. Un compromís incentivat per la moció presentada per AIPC / SYS, i aprovada per unanimitat, en la qual recordaven que l’Ajuntament ha signat un conveni amb la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre mitjançant el qual pot gestionar l’obtenció de certificats digitals. També varen posar de manifest que la normativa permet que es disposin d’oficines delegades per poder dur a terme les feines de gestió.

Antònia Llodrà, que defensava la moció, va dir que “pensam que és un nou exemple de centralització que ha practicat aquest equip de govern”.

Aparcament a l’Hospital

Al seu torn, el Partit Popular, igual que a les darreres sessions plenàries, va insistir en la necessitat de trobar una solució al problema d’aparcament que hi ha a l’Hospital de Manacor des que aquest està en obres. Aquesta vegada, però, ho varen fer en forma de moció. Dir que va ser aprovada per unanimitat després es fessin algunes modificacions al text originar.

Es va acordar que l’Ajuntament instarà a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge a cercar una solució conjunta al problema actual dels usuaris per poder arribar al centre sanitari.

Teatre i FP

Tmbé hi va haver lloc per parlar de temes ben diversos. Un d’ells va ser el fet que els directors i directores de la mostra de teatre escolar passen a ser gestionats per l’Ajuntament per tal de “dignificar” la seva tasca, va recordar Jaume Mut d’El Pi. També va ser ell mateix qui va retreure a l’equip de govern que estan tardant a tirar la iniciativa endavant. Així, que el delegat d’Educació, Mateu Marcè, va explicar que la regularització no serà per aquest 2022 – 2023, sinó que treballen perquè estigui llest al setembre.

D’altra banda, la líder d’El Pi, Cati Riera, va demanar per la signatura del conveni amb la Conselleria d’Educació per implantar els cicles de formació professional de l’àmbit de la fusta. Arran d’aquesta pregunta, es va saber que no està signat perquè és necessari tenir l’informe de fiscalització econòmic favorable, el qual només serà possible quan s’hagin aprovat els pressupostos del 2023. Riera va recordar que així serà molt tard quan l’alumnat vegi la proposta i dificultarà que optin per aquesta formació el curs vinent.

Back To Top
Search