Skip to content

Serena parlà dels perills dels parabens i altres ingredients cosmètics i de l’alternativa natural i de comerç just

Jordi Serena de la Fundació AdsisEquimercado oferí dimecres passat una conferència sobre productes cosmètics que va generar molt d’interès i va omplir la botiga de comerç just de S’Altra Senalla
Jordi Serena és enginyer i membre de la Fundació AdsisEquimercado que desenvolupa una ampla gamma de productes cosmètics a base d’ingredients provinents de productors de comerç just amb certificació biològica. El ponent explicà a S’Altra Senalla quins ingredients cosmètics són perillosos per a la salut de la pell (i fins i tot desequilibrants per a la salut de la persona) i quins ingredients són beneficiosos i per què.
Per començar, va parlar dels parabens, els olis minerals i les nanopartícules, molt utilitzats en la indústria cosmètica. Els primers s’associen al càncer de mama i a vermellors de la pell. Sobre els olis minerals, que són derivats del petroli, com per exemple el de la parafina, va explicar que el que fan és generar una fina pel·lícula que tapa els porus i impedeix la transpiració cutània, per la qual cosa poden provocar irritacions i fins i tot al·lèrgies.

L’alternativa
Va seguir parlant dels ingredients que utilitza la cosmètica natural que són bàsicament olis vegetals i extractes de plantes. Aquests ingredients són la base de les gammes de productes cosmètics naturals i de comerç just amb les quals treballa AdsisEquimercado. A més dels beneficis sobre la salut i les propietats de l’oli de Rosa Mosqueta, la gamma de productes de Karité, d’Aloe Vera, d’oli d’Argània i de l’Arbre del Te, Serena va emfatitzar que si la cosmètica natural té la certificació de comerç just, a més, sabem que s’han garantit els drets de les persones cultivadores i productores, que s’ha vetllat per la igualtat entre homes i dones, que no hi ha hagut treball infantil i que s’ha respectat el mediambient durant el procés de producció.

 

Back To Top
Search