skip to Main Content

El manteniment de les platges, un esforç necessari i valorat

Aquesta setmana valoram in situ i amb l’opinió de banyistes, usuaris i treballadors l’estat de les platges del litoral de Manacor i Sant Llorenç. Cal distingir en primer lloc la gestió dels espais segons la seva naturalesa. D’una banda, les platges urbanes presenten unes característiques que reclamen un manteniment diari. A banda de l’explotació de para-sols i hamaques, l’arena de les platges i l’aigua de més a prop de la cala s’han de mantenir netes de forma diària. Aquesta neteja, pel que ens han explicat els usuaris, sembla insuficient a platges com la de s’Illot, on també presenta deficiències la dutxa, o la de Porto Cristo.

L’ocupació de totes aquestes cales urbanes és màxima en aquests mesos de temporada alta, i són espectaculars les imatges preses de llocs com sa Coma o es Domingos.

Una altra qüestió és el manteniment de les cales verges. Es tracta d’espais naturals protegits, vulnerables i delicats, que no poden ser oferides de la mateixa manera al turisme de masses. En contrast amb cales de menys afluència com cala Virgili o cala Petita, és paradigmàtic el cas de cala Varques, una platja verge amb usos de platja urbana, i fins i tot amb un xibiu il·legal que de forma ininterrompuda du a terme la seva activitat fraudulenta durant tots els mesos d’estiu. De moment, l’Ajuntament no limita amb sancions suficients l’aparcament al camí, ni la guàrdia civil a la vorera de la carretera.

Back To Top
Search