Skip to content

Mendèmic: de Mallorca al món

Es tracta d’una plataforma de venda en línia que recull diversos productes d’autor i artesania fets a Mallorca. Un projecte de la mà del dissenyador gràfic, Miquel Ferrer, que tot just s’ha posat en marxa fa unes setmanes.

Mendèmic és la unió de la M, de Mallorca i la paraula endèmic, un adjectiu que serveix per anomenar l’espècie o altre tàxon que viu exclusivament en una àrea geogràfica determinada. Amb aquesta filosofia, va néixer fa tot just unes setmanes aquesta pàgina web: un projecte de venda de producte mallorquí, fet per persones que viuen a Mallorca i sobretot enfocat a la venda exterior.
“Miram cap a països del nord d’Europa, però també cap a l’estat espanyol” explica un dels seus responsables, Miquel Ferrer.
Un projecte nounat, però que fa més d’un any que s’està gestant i que, en certa manera, va sorgir de la casualitat: “Tot va ser a través d’una conversa amb la meva mare. A ella li feia ganes posar una botiga de productes artesanals i jo li vaig proposar de fer-ho per Internet perquè en aquest format no hi havia res a Manacor” explica Ferrer.
Així, Miquel Ferrer inicia aquesta aventura a la qual s’hi han sumat diverses persones, que donen un cop de mà amb l’edició de videos, les traduccions o la gestió comercial.
A la web de Mendèmic hi tenen cabuda els productes artesans de Mallorca, però no estan tancats a res. “Hi ha productes únics, com per exemple, obres artístiques però també hi trobam productes seriats o productes reproduïbles” explica Ferrer mentre afegeix que Mendèmic inclou ceràmica, bijuteria, accessoris, treballs de llatra, pintura o fotografia entre d’altres. “Això sí, al ser creacions artesanes, totes són úniques” explica Ferrer. I més enllà dels productes fets a mà, originals i moltes vegades limitats, darrere de Mendèmic hi ha una filosofia de feina basada en valors: “modernitat, proximitat, responsables amb el medi ambient i amb una filosofia igualitària i diversa”.
Per als productors, ofereixen tot un servei complet que inclou “tot el procés de prevenda i posvenda, les fotografies, els textos, la promoció, el seguiment, l’enviament i la gestió de les ventes i dels retorns” explica Ferrer. Actualment són una quinzena de productors que formen part del projecte i la idea és continuar ampliant l’oferta.
Per als usuaris, Mendèmic és un projecte emprenedor, una pàgina web atractiva on hi tenen cabuda tots els productes locals i artesanals, fets a Mallorca per arribar arreu del món.

 

Back To Top
Search