Skip to content

Més d’un centenar de manacorins recordaren Sa Llorençada en un itinerari guiat pels punts emblemàtics dels aldarulls

Més d’un centenar de persones participaren ahir vespre en l’itinerari guiat per Manacor que recordà Sa Llorençada , l’aixecament carlí ocorregut la nit de Sant Llorenç de l’any 1835. L’interès dels manacorins per conèixer millor aquest episodi del passat que convertí Manacor en protagonista d’una revolta aïllada en defensa de l’absolutisme i l’Antic Règim enmig d’una Mallorca isabelina i liberal, va sorprendre els organitzadors, l’Associació d’Amics de l’Escola de Mallorquí.

Sa Llorençada, coneguda també com Rebombori, despertà la curiositat dels manacorins davant uns fets insòlits,  i les ganes de posar-hi una mica de llum, d’entendre perquè el seu poble s’alçà en solitari en defensa del manteniment dels privilegis dels terratinents i del clergat i en contra de l’evolució del país cap a la democràcia, proclamant rei Carlos M. Isidro com a Carlos V.

Els encarregats de donar les explicacions varen ser  la historiadora Margalida Rosselló i l’investigador Joan Sansó.  Els escoltàrem atentament per oferir-vos un reportatge que publicarem la setmana que ve en l’edició de paper de Cent per Cent.

Back To Top
Search