Skip to content

NOTÍCIA

Meskouta

Segur que de petits la majoria hem trastejat per dins la cuina amb el padrí o la padrina i hem fet una coca de iogurt o una coca d’oli, o de quarto! I hem pensat que hem fet un ou de dos vermells. La veritat és que aquest tipus de coques, tot i ser les més bàsiques són les que solen agradar més i les que al cap i a la fi repetim més vegades.

Aquesta recepta ve a ser el mateix però en el món àrab. La vaig aprendre en un curset que em va encantar. En concret aquesta coca és pròpia de la cuina algeriana i ve a ser la nostra coca de iogurt, és a dir, la primera coca que aprens a fer.

Pensareu que les proporcions són una mica exagerades però veureu que queda perfecta, i molt aromàtica!

Au idò, ja em contareu com us ha sortit!

Ingredients

• 250 g farina
• 5 ous XL (és molt important que siguin d’aquesta mida)
• 160 g de sucre
• 160 g d’oli de girasol
• 1 cullerada sopera de vainilla
• 1 sobre de llevat en pols (tipus Royal)
• 1 pessic de sal
• El suc i la pell ratllada d’una llimona.

Passa a passa

1. Pesam la farina i afegim la sal i el llevat i reservam.
2. Separam els vermells i els blancs dels ous. Reservam els blancs.
3. Blanquejam els vermells, i quan ja comencin a estar afegim el sucre.
4. Quan ja estiguin pujats els vermells hi afegim el suc i la pell ratllada de la llimona, la vainilla i l’oli. Hi afegim també els ingredients secs que havíem reservat al principi. Queda una pasta molt espessa, és com ha de quedar.
5. En un bol net pujam els blancs fins que estiguin ben ferms. Afegim aquesta merenga a la mescla anterior anant amb compte de no abaixar-los massa.
6. Perquè quedàs així d’alt he utilitzat un motle de 18 cm de diàmetre que he folrat de paper de forn fent que sobresortís uns 10 cm, així ha pujat per sobre del límit del motle però no ha vessat. Si teniu un motle de panettone seria ideal, tot i que haureu de posar també paper que sobresurti.
7. Forn a 165º uns 55-60 minuts, depenent del forn. No ha de quedar molt sec.

PUBLICITAT

Back To Top
Search