skip to Main Content

Miquel Oliver guanya les eleccions per tercera vegada consecutiva i la dreta no té opcions de governar

ImatgeAmb el cent per cent escrutat, ja se sap quina serà la composició de l’Ajuntament de Manacor els pròxims quatre anys. MÉS-Esquerra ha guanyat les eleccions per tercera vegada consecutiva i Miquel Oliver està en disposició de tenir la batlia quatre anys més. La candidatura ecosobiranista, a més, ha augmentat representació i serà la força majoritària amb 7 regidors. La llista que lidera Oliver ha pogut aguantar així l’envestida del PP, que ha pujat dos regidors per esdevenir segona força, però que no li seran suficients per formar govern. El PSOE, de davallada, a tot l’estat, i també a Mallorca, ha aguantat el tipus a Manacor i es manté amb quatre regidors, un fet que podria convertir Manacor, segons com quedin els resultats a la resta de l’illa, en un dels  oasis progressistes de Mallorca.

La gran novetat a la Sala serà la irrupció de Vox, que hi serà present amb dos regidors. Ni el Pi, que tenia tres regidors, ni Podem, que en tenia un, tendran representació a la pròxima corporació.

Una altra novetat important és la pèrdua d’un regidor per part d’AIPC.

Amb aquests resultats, ni sumant els dos regidors d’AIPC, la dreta no podria obtenir la majoria suficient per garantir la investidura de Maria Antònia Sansó.

Sí que seria un escenari possible un nou govern progressista entre MÉS-Esquerra i el PSOE, que serien suficients per formar govern. Caldria veure si comptarien amb AIPC, o no.

Back To Top
Search