Skip to content

L’Ajuntament de Manacor presenta el programa de Fires i Festes de Primavera

Se celebren entre el 2 i el 17 de juny amb més de seixanta activitats i esdeveniments adreçats a tots els públics.

El passat dilluns es presentà al Claustre de Sant Vicenç Ferrer el programa de les Fires i Festes de Primavera de Manacor, que enguany inclourà fins a 65 activitats i esdeveniments per a tots els públics. Artur Aguiló, delegat de Festes, volgué destacar el paper que han tengut diverses entitats culturals en l’organització de les activitats, al costat de l’Ajuntament, perquè “enriqueixen el programa i donen l’oportunitat que tothom tengui un espai del seu gust i de participació activa”. És el cas, per exemple, del VII Campionat de Scrabble Ciutat de Manacor, organitzat pel Servei Lingü.stic de l’Ajuntament i el Club Scrabble Manacor; del concert organitzat per Renou Col·lectiu, que ajuntarà grups d’àmbit estatal com Corizonas amb promeses locals com La Flor Romanial; del tast de vins de la DO Pla i Llevant, organitzat per la Confraria de Tastavins de Manacor; de la Diada Castellera, amb l’actuació dels Al·lots de Llevant; o de la Total Olimpiada, organitzada per l’Escola d’Atletisme CE Total Team.

Aguiló també incidí en la participació de les associacions de gent gran, amb exposicions o jornades de portes obertes. Un altre acte a ressaltar és la Fira de Manualitats, on les persones i les entitats que es dediquen a les manualitats podran exposar el resultat de la seva feina. D’altra banda, també es recupera dins la programació el “Manacor Balla”, un espectacle de ball amb les actuacions de centres de dansa del municipi. També s’hi afegeixen altres concerts i revetles, cercaviles, exposicions, horabauxes, presentacions de llibre, sopars a la fresca i tota la programació del Teatre i Auditori de Manacor.

Margalida Rosselló, directora de l’Escola de Mallorquí, presentà el guanyador del 21è Concurs de Cartells dels Cossiers. El concurs, que té com a objectiu bàsic “difondre la figura dels Cossiers entre l’alumnat de secundària”, comptà amb 40 cartells participants, una participació molt més alta que els anys anteriors, en part per l’incentiu que el primer premi està dotat amb 400€ i amb 50€, el segon i el tercer premi. El guanyador d’enguany ha estat Joan Pons Servera i, a més del premi en metàl·lic, el seu cartell és el que anuncia les sortides dels Cossiers, que seran dia 28 de maig (el dia de Cinquagesma) i dia 2 de juny (el dia del Pregó de Fires i Festes).

El batle de Manacor, Miquel Oliver, declarà que aquestes “són unes festes esperades perquè, a banda de trobar els Cossiers i de trobar tots els actes que ha presentat n’Artur, també tenim la possibilitat de trobar-nos quan arriba el bon temps”. Va voler destacar especialment que enguany el pregoner serà el Club Esportiu Manacor, amb motiu del seu centenari; un acte que, segons va dir, “és de justícia”, atès que “forma part de l’imaginari col·lectiu manacorí i per tota la tasca social i esportiva que s’hi ha fet”.

Back To Top
Search