Skip to content

Miquel Serra: “La senzillesa de les cançons és cercada”

[pullquote] L’autor manacorí ens parla del seu nou disc, L’octau clima, en paraules seves, “vuit cançons sezilles que descriuen petites sensacions”
[/pullquote]

Què hi ha de nou en aquest disc?
Una de les novetats és la incorporació de Pere Cànoves, àlies Defled, que fa música electrònica, que em va ajudar amb un parell de cançons. En aquest disc he volgut fer cançons senzilles, pel que fa a l’harmonia. La senzillesa és cercada. Per altra banda jo sempre il·lustrava el llibret del disc amb dibuixos de gent molt propera a mi. Però aquesta vegada he demanat a un company, tècnic agrícola especialitzat amb fauna auxiliar, Jesús Quintano, que m’enviàs les fotografies més abstractes que tengués.

Quin temps hi has dedicat?
Les cançons ja fa dos anys que estaven fetes, i hi ha hagut un any de procés de gravació. Anava una mica a cegues perquè en més de la meitat de cançons la banda no hi intervé. Vam haver d’inventar un procés nou. Normalment jo present les cançons a la banda i ells hi fan els seus propis arranjaments, però aquesta vegada ha estat així només en tres cançons, per a això tot ha estat una mica més incert.

Qui són els components de la banda?
En Miquel Perelló, en Michael Mesquida, en Jorra Santiago, en Pere Cànoves i en Pep Toni Ferrer que ha estat qui l’ha gravat i ha estat amb jo.

Parla’ns de les cançons, de les lletres, què ens vols contar…
Per mi la principal funció de la lletra és no desmerèixer allò que et transmet la música. És molt bo de fer que una lletra es carregui una cançó bona. Amb la lletra el que faig és intentar mantenir l’ambient que consider més adequat per a cada cançó, ser fidel a la música. Per això a vegades pot parèixer que les lletres no tenen un significat clar, que són abstractes. Perquè no cont una història, sinó que descric petites sensacions.

On podem trobar el disc? On et podrem sentir?
El disc el podem trobar a Papillon i al restaurant Marina a sa Pobla. No farem presentació. La veritat és que no tenc ganes d’invertir temps a sortir, en anar a tocar fora. I assajar per fer dos o tres concerts aquí per presentar el disc no val la pena.

Idò com fareu la promoció del disc?
Bona pregunta. Del moment que no fas concerts la promoció d’un disc queda anul·lada. És com si en tres dies passàs a la història. Per exemple, hi ha molta gent que sé que escoltava els altres discs que ara no sap que hem tret aquest. És com si hagués nascut condemnat. Tot això m’ha sorprès una mica.

Però tenc entès que encara tens un altre disc en marxa…
Sí, hi ha un disc petit, com ja hi va ser l’altra vegada. És un disc amb cançons amb un format més auster, gravat a ca meva… Hi haurà tres o quatre mesos entre un disc i l’altre; sortirà a la tardor. Llavors sí que faré un o dos concerts.

Back To Top
Search