Skip to content

“Mudar-me a Nova York i estudiar a la Manhattan School of Music ha estat complir els meus somnis”

El pianista madrileny Álvaro Torres presenta dia 24 d’agost a s’Escat el seu segon àlbum amb Sunnyside Records, després de recollir èxits arreu del món. Acompanyat de músics destacats com Kresten Osgood, Masa Kamaguchi o Tony Malaby, el grup fusiona improvisació i jazz avantguardista.

Heu estudiat al Liceu de Barcelona, heu girat arreu d’Europa i ara viviu a Nova York. Com així heu aterrat allà?
Feia 10 anys que m’estava preparant per poder-m’hi mudar. La meva música preferida i els meus ídols provenen d’allà, així que és increïble haver-ho aconseguit. A més, hi he anat amb una beca que m’ha permès estudiar a la Manhattan School of Music. Bàsicament estic complint el meu somni.

Fa uns anys que, més que fer d’acompanyant, encapçalau projectes propis. Sentiu que us anau consolidant com a músic? Arriba un moment que fer música pròpia es converteix en una necessitat, no?
Amb el temps vas marcant la teva personalitat i un camí determinat, i el fet de ser líder dels teus projectes et permet tocar e, i l que vertaderament et fa ganes tocar, pots prendre absolutament totes les decisions artístiques. Ser acompanyant també és divertit, però tens una altra funció.

Qui us acompanyarà, a l’Escat? Quin tipus de repertori oferiu amb aquest projecte?
Hi vendrem amb el trio habitual a Europa: Kresten Osgood a la bateria, Masa Kamaguchi al contrabaix i hem aconseguit convidar Tony Malaby, un saxofonista que és un heroi, l’he admirat tota la vida. Haver pogut ajuntar músics d’aquest nivell i tocar amb ells és un privilegi.

Quina relació teniu amb s’Escat i amb l’escena jazzística de Mallorca?
Quan vaig estudiar a Barcelona, durant 6 anys, vaig tenir relació amb molts dels qui han acabat formant s’Escat: Toni Vaquer o Tomeu Garcies, per exemple. Són gent molt activa i eren molt presents en la comunitat jazzística de Barcelona, i hi tenc molta amistat. Què més us espera, en aquesta gira? Ara tenim 5 dates seguides a Europa, acabam a El Escorial. Després, em fa molta il·lusió que alguns dels concerts s’enregistraran en àudio i vídeo per a plataformes importants en el jazz contemporani, és tot un orgull.

Back To Top
Search