skip to Main Content

Nadal no pot executar l’enèsima remuntada i cau a setzens de final davant un incommensurable Fraces Tiafoe

No ha tengut un US Open senzill, Rafel Nadal. El manacorí, a qui arribava la notícia de l’ingrés de Xisca Perelló a una clínica per ser intervinguda durant el seu embaràs, ja en avançat estat de gestació, cedia el primer set a la primera ronda davant un desconegut Hijikata, que tanmateix després no pogué fer res davant la superioritat manifesta de Nadal.

El mateix ocorria davant Fabio Fognini. L’italià és un dels jugadors que Nadal té més entravessats, i molt més expert que l’australià de primera ronda. Cedí el primer set també el manacorí, i va estar a punt de cedir el segon. Hi va ser a temps, però, al final de la segona mànega, per capgirar la tendència del partit i tornar a remuntar.

Més plàcid seria el pas cap a la quarta ronda, aconseguit davant un Richard Gasquet veteraníssim que encara mai ha aconseguit derrotar Rafel Nadal, tot i haver-s’hi enfrontat prop de vint vegades. Victòria de tràmit en tres sets per al manacorí. Pareixia que prenia la línia correcta de joc i que les coses havien de ser més senzilles com a mínim fins a les semifinals, on es podria haver topat amb la jove promesa espanyola Carlos Alcaraz.

A la fi, però, l’estatunidenc Frances Tiafoe, número 26 del món, es va mostrar molt sòlid davant el manacorí. S’endugué el primer set, que rebé la resposta immediata de Nadal en el segon. El tercer set pujava molt igualat, però el tennista manacorí no tenia el seu dia i acabar cedint el tercer set, i també el quart, per dir adeu al darrer gran de la temporada. Nadal havia guanyat de forma consecutiva enguany 22 partits de Grand Slam.

Tot i haver perdut, es dona la circumstància que Rafel Nadal, als seus trenta-sis anys, podria recuperar el número u del món. Si això passàs, Nadal encara no seria el número 1 del tennis mundial més vell que hi ha hagut mai, però per pocs mesos. Qui ara pot bravejar d’aquest rècord és Roger Federer. El suís va accedir al tron del tennis mundial el febrer del 2018 després de guanyar el torneig de Rotterdam. Tenia 36 anys i 6 mesos i feia cinc anys que no havia pogut arribar-hi.

Perquè Nadal pugui ser el número u del món, però, ni Carlos Alcaraz ni Casper Ruud (el noruec format a la Rafa Nadal Academy) poden arribar a la final de l’Obert dels Estats Units.

A la roda de premsa posterior al partit, el tennista manacorí afirmà que “quan senti que estigui a punt per competir de bell nou, allà em trobareu” i afegí que “necessit tornar a ca nostra. Necessit arreglar coses, la vida, així que no sé quan tornaré”. Estava clar que es referia a la seva pròxima paternitat i així ho reafirmava: “Ara tenc coses per atendre molt més importants que el tennis. La vida personal sempre va per davant de la professional”.

Back To Top
Search