skip to Main Content

No és pagat per riure

Foto: Bartomeu Tomàs
Riure no va ser pagat. Entre d’altres coses, perquè els actors de La Tal actuaven a plaça i perquè ningú havia hagut de pagar entrada, però també perquè no hi ha doblers que puguin pagar les cares de felicitat dels assistents, que acudien perplexos a un espectacle sorprenent i hilarant a parts iguals.
The Incredible Box és un espectacle de clown amb un text molt reduït i amb una aportació gestual que és complementada per una banda sonora igualment tronada i humorística.
Un senyor ha heretat un caixa màgica que li serveix de triple escenari per a tres castes diferents d’espectacle: el circ, la màgia i l’òpera. Nins i grans s’ho miren sempre amb la boca oberta. Bé perquè no la poden acopar per les rialles, bé perquè no surten de la perplexitat davant l’exercici continuat de despropòsits de l’hereu de l’enginy i dels seus dos ajudants, que més que ajudar-lo l’ajuden a caure. Els nins, perquè viuen la màgia de la festa, del teatre i de la sorpresa. Els grans, perquè xalen de deixar-se enganar a cada punt i a cada proposta.
Primer, la capsa travessada d’espases, pals de granera i altres bastons més o manco inofensius, roman damunt una minúscula taula amb un dels ajudants dedins. Primer truc reeixit. El nostre home sobreviu a la trepanació segura del cos.
Després, l’exercici de circ, el clàssic home bala, el canó impossible, la bomba humana que volarà per damunt el públic i farà diana davant la cara atònita dels assistents que no veuen la bala que vola a la velocitat de la llum (potser perquè corria com un esperitat per fer la volta a la illeta de cases i arribar a la seva destinació sa i estalvi).
I finalment, l’apoteosi i la riallada continuada: l’òpera amb la diva vestida de sirena subjecta a l’escenari de forma que li permet moviments oscil·lants inversemblants que el públic no pot deixar d’ovacionar.
A The Incredible Box se li reconeix, sense embuts, l’autenticitat, la frescor, la sinceritat, la rialla, i la dificultat infinita de fer riure grans i petits, perquè “si el pare s’avorreix també s’avorreix el nin”.
Back To Top
Search