Skip to content

“No esperam que amb la Mallorca Guide els polítics facin res, perquè ja estam aconstumats que no facin res mai”

Fan falta guies, avui que es troba tot per internet?
Ulisses: Pensam que sí, perquè a Internet no es troba res que tengui una mínima qualitat. Comences a cercar coses de Mallorca i l’únic que et surt és pornografia i anuncis d’alcohol barat.
Antònia Greixonera: A part també vàrem pensar també que si fèiem una guia en paper i ens en sobren moltes les podrem emprar per fer-nos els cigarrets.

Entre les qüestions que proposau a la vostra guia, hi ha les tapes, les platges o el balconning. Cap referència al turisme sexual… En parlau, a la guia?
Antònia Greixonera: A la guia hi ha una part on s’inclou una ruta de mammading. A la versió anglesa es diu Tapas Rute in Mallorca. A la versió en català es diu Mammading. O sigui que sí, que tenim una part de turisme sexual.

Es donaran per al·ludits els nostres polítics responsables del turisme, amb aquesta guia? O els entrarà per una orella i els sortirà per l’altra?
Antònia Greixonera: Polític i responsable és un oxímoron.
Ulisses: I més a Mallorca. També és ver que no feim la guia amb l’objectiu que els polítics responsables facin res, perquè ja estam acostumats que no facin res.
Antònia: A més, creim fermament que conservar i millorar el turisme de masses és responsabilitat de tots i totes.

L’elaboració de la guia ha estat coral, entre totes les firmes de Foc i Fum, o és cosa d’un o dos col·laboradors?
Antònia: Hi hem col·laborat totes. I a més hem tengut ajuda de diverses persones en temes de fotografia i de traducció, com ara Mina V, Dia Crític, Negra Caxumba o Anatol Gottfried i Lady Cuenca. A la presentació la música d’ambient va a càrrec d’OdiZeus i fa de mestre de cerimònies Christopher Asfalt, expert en turisme i ciències cimèntiques.

Heu comptat amb ajut extern? Qualque convidat especial amb aportacions rellevants?
Ulisses: La presentació de la guia l’ha feta l’exconseller emèrit de Turisme, Biel Barceló, des de Punta Cana, una presentació molt xula i que val la pena llegir. I volem aprofitar per donar-li les gràcies per aquesta valuosa aportació.

Qui són els destinataris de Mallorca Guide? Els indígenes, els colonitzadors o els visitants?
Ulisses: Són totes aquelles persones que puguin cremar tres euros comprant una guia, que és al que anam nosaltres: a fer doblers i a quedar bé.
Antònia Greixonera: L’hem feta en català i en anglès que són dues llengües que tothom domina i entén perfectament.
Ulisses: També la volíem fer en balear, però no hem trobat traductor oficial i per començar-nos a inventar accents hem pensat que era millor no fer-ho.

Les guies són en paper? Com es finança la idea?
Antònia Greixonera: És autofinançat. Hem fet una inversió multimilionària i esperam rescabalar-la venent les guies. Així que ja ho sabeu, comprau-la perquè només són tres euros. Bé, són sis si ets espanyol.

Back To Top
Search