Skip to content

“Volem fomentar el turisme de masses a Mallorca”

“Ens acusen de demagogs i de fer el joc al PP, però basta anar qualsevol diumenge a les Covetes, al Trenc, al caló del Moro per veure que no ens inventam res”. Així s’expressava el portaveu de Terraferida Xavier Mas a l’acte de presentació de la Mallorca Guide, que va estibar dijous passat el corral de Can Lliro.

La defensa del balconing lliure i gratuït, una profusa guia per trobar la millor droga de Mallorca, les cales més brutes de l’illa, una ruta de mamading, instruccions per triar el millor souvenir, les opinions de famosos mallorquins com Michael Douglas, Ana Obregon, Boris Becker, Juan Carlos I o Claudia Schiffer, o la recepta per fer una ensaïmada i després dur-la a vendre a l’aeroport. I també una complanta pels pobres hotelers, per als quals, fins i tot, es proposa un apadrinament. Tot això es pot trobar a la Mallorca Guide, una eina que ja ha esdevingut imprescindible per a qualsevol turista o visitant, viatger, aventurer i altres eufemismes a l’ús.

La Mallorca Guide és obra de Foc i Fum, la revista digital satírica que alguns han comparat a El Mundo Today, i que gestionen, entre d’altres, Antònia Greixonera, Pep Boira o Ulisses.

Els responsables de la publicació explicaren que el seu objectiu és “fomentar el turisme de masses a Mallorca, i que cada any puguem batre el rècord de visitants, i que els pobres hotelers puguin viure de qualque cosa”. Seguidament feren una classificació de turistes, que ells anomenen amb el nom científic genèric de “guiri”. Així, es pot trobar el Guiri imperial, el Guiri tomàtiga o el Guiri malagufensis.

També tengueren un missatge de suport a Maria Antònia Munar, que precisament aquests dies ha obtingut un permís per sortir de la presó.

Un dels moments més emotius, sens dubte, va ser el de l’emissió del missatge especial enviat directament des de Punta Cana pel “conseller emèrit” de Turisme, Biel Barceló.

Els responsables de la publicació acabaren la seva intervenció mostrant la seva satisfacció pel ressò que ja ha tengut la Mallorca Guide en diferents mitjans internacionals com ara Bild, ABC, El País, El Mundo Today, etc.

De molt d’interès va ser també la intervenció de la doctora Asfalt, especialista en turisme i ciències cimèntiques, la qual es lamentà que “pensam molt en els altres, però qui pensa en els hotelers? Si no lluitam pels nostres interessos ningú no ho farà”, deia tot lamentant-se de les campanyes per salvar les praderies de posidònia: “Estimam més les plantes que les persones”.

La doctora Asfalt acabà recordant que està previst obrir un Verkami per “adaptar els principals balcons per fer balconing i que així Mallorca pugui esdevenir un referent mundial en aquesta disciplina”.

L’acte acabà amb un concet d’Odi Zeus i crits de “Munar llibertat”.

Back To Top
Search