Skip to content

“No hem rebut cap sol·licitud ni cap projecte per a la construcció d’una mesquita a Manacor”

L’Ajuntament mira de baixar la tensió explicant que no hi ha cap projecte entrat. El PP s’oposa frontalment a la construcció d’una mesquita. El PSOE recorda que va ser en temps dels populars que es construïren les dues que ja hi ha.
“L’Ajuntament de Manacor rebutja fermament qualsevol intent de promoure un clima social contrari a la convivència i als valors democràtics que guien aquesta institució. L’administració local rebutja de manera contundent qualsevol intent de generar una atmosfera de divisió, discriminació o intolerància dins de la nostra comunitat”. Així començava la nota que ha emès aquesta setmana l’Ajuntament de Manacor en referència a la polèmica sobre la possible construcció d’una mesquita a la barriada de Fartàritx, concretament al solar de l’antiga fàbrica d’embotits  Procam.  Tot sembla indicar que el solar encara no ha estat venut tot i que el moviment de màquines d’obra a l’indret manté la inquietud dels veïnats. És precisament a aquesta  nota que ens ha remès el batle Miquel Oliver quan li hem sol·licitat una opinió sobre la situació generada després de la publicació de la notícia aquest cap de setmana passat al diari Ultima Hora.
En la nota remesa per l’Ajuntament s’informa que “no hem rebut cap sol·licitud ni cap projecte per a la construcció d’una mesquita a Manacor” alhora que recorden que “una vegada que es presenti aquest o qualsevol altre projecte, els departaments corresponents del consistori es posaran a treballar per assegurar-se que compleix els requisits i la normativa vigent, com es duu a terme en qualsevol projecte urbanístic del municipi. Els edificis i les activitats estan regulats per la normativa vigent i recollits en el Pla General, que s’aplica rigorosament sigui quin sigui el projecte”. Per a aquest dijous mateix horabaixa hi havia una reunió convocada amb el batle i els veïnats de Fartàritx per tractar la qüestió.
El PP, contra la mesquita
Tampoc no hem aconseguit unes  declaracions de la portaveu popular, Maria Antònia Sansó, molt ocupada, que també ens ha remès a la nota emesa pel seu partit, que manifesta “la nostra ferma oposició davant la possibilitat de la construcció d’una mesquita”.
El PP es basa en la “congestió dels serveis públics del cenre i la forta pressió humana, unides als corrents urbanístics que indiquen que qualsevol instal·lació o infraestructurra amb elevada capacitat d’aforament s’ubica a les foranes de les ciutats”, i afegeixen que “ara mateix a ningú se li ocorreria construir l’auditori amb un aforament aproximat per 800 persones a la barriada de Fartàritx” i reiteren, apel·lant al “sentit comú”, que el que ha de menester el centrer de Manacor “són aparcaments”. Finalment, el PP exigeix al batle Miquel Oliver “que expliqui a la ciutadania amb total transparència quines són les passes que s’han fet fins ara amb la comunitat islàmica quant a la construcció d’una nova mesquita”.
Qui sí que ha atès la nostra telefonada ha estat la portaveu socialista Núria Hinojosa, que ha alertat en primera instància que “hem vist la polèmica, però no tenim una informació de part de l’Ajuntament. Així, fa mal posicionar-se o donar opinió als veïnats que ens telefonen.  Tampoc no sabem si el batle s’ha compromès a res amb la comunitat islàmica”.
En principi, diu Hinojosa, “pareix que no s’ha comprat cap solar, ni s’ha presentat cap projecte a l’Ajuntament” i adverteix que “hi ha una polèmica que segurament anirà en augment. Pensam que és positiu que demà hi hagi una reunió. En això consisteix la política municipal, donar tranquil·litat, i donar certesa”, alhora que es queixa que “no hi hagi hagut una telefonada per part del batle als diferents portaveus per parlar de la qüestió”.
Dit tot això, Hinojosa té clar que “com a partit no ens trobaran dient mentides o intentant confondre a la gent. Cap funcionari ni cap polític pot negar-se a donar un permís d’obra si s’ajusta a la llei. No podem donar o negar un permís en funció de si el projecte ens agrada més o manco”.
Després de demanar que “el batle ha de tenir en compte les preocupacions de qualsevol veïnat, l’hagi votat o no”, Hinojosa acaba recordant que “no m’agrada que hi hagi partits polítics que aprofitin aquest clima per fer una crida a l’odi. I més si són partits”, en una al·lusió clara al PP, “que han governat i que han permès quan governaven la construcció de les dues mesquites que ja tenim al municipi”.
Back To Top
Search