Skip to content

“No importa cercar culpables, hi ha hagut pandèmia i ens hem dedicat a altres coses”

Tot i que els sindicats lamenten que encara no s’hagi aprovat la RLT, són optimistes. Mentrestant, continuen treballant per arribar a un consens.

Fa anys que l’administració municipal i els sindicats fan passes perquè l’Ajuntament de Manacor tengui la Relació de Llocs de Treball (RLT) aprovada. Però encara no s’ha arribat a cap consens. “Nosaltres ens pensàvem que amb aquest equip de govern hi hauria uns bons quatre anys per fer-hi feina”, comenta el delegat sindical de l’STEI a l’Ajuntament de Manacor, Miquel Puig.
Tot i això, referent als esforços que s’han fet aquests darrers anys per aconseguir-ho, el delegat sindical de l’UGT, Jaume Truyols, recorda que a “tota negociació hi ha moments que estam enfora, però ara ens hem acostat”.

Així mateix, davant el fet que no s’hagi aconseguit en aquesta legislatura afirma que “no importa cercar culpables, hi ha hagut pandèmia i ens hem dedicat a altres coses”. I continua: ”És feina i, tal vegada, hem tengut altres preocupacions; la pandèmia ha absorbit molt a la gent i crec que no hi hem arribat per problemes tècnics i logístics”. “Jo crec que si no estiguéssim a final de legislatura podríem anar fent feina més seriosament amb això, en aquests moments ho veig complicat però no impossible. No hi ha propostes damunt la taula”, afegeix.

Des de l’STEI també pensen que tard o d’hora s’assolirà. “Som optimista perquè ens ha entrat un secretari nou, una persona jove que crec que ho impulsarà i pens que és necessari”, afirma Puig.

Positiu pels treballadors

Com que la RLT suposa una reclassificació, seria positiva per aquelles persones que estan duent a terme tasques que corresponen a una categoria superior a la seva. Per exemple, Puig recorda que “avui hi ha peons que fan d’oficials i el mateix passa amb els administratius, que a Manacor hi ha vuit administratius i 46 auxiliars administratius que fan feia d’administratius”. A més, explica que hi ha moltes diferències pel que fa als encarregats, les quals “s’han de resoldre”.

Amb tot, Puig afirma que l’equip de govern ha de tenir clar quin equip de personal ha de tenir i s’ha de dotar bé.

Ara bé, en aquests moments s’ha optat per fer adequacions retributives. Per ara s’ha fet al personal de la Policia Local i treballen en la dels treballadors del centre de dia. Una tasca que serà absorbida el dia de demà, quan s’hagi establert la RLP.

Back To Top
Search