skip to Main Content

“No podrem controlar un aforament d’un carrer ni al voltant d’un fogueró”

Encara no se sap quina serà la situació sociosanitària per Sant Antoni ni quines mesures s’hauran d’adoptar per garantir la màxima seguretat. Tot i això, el batle, Miquel Oliver, explica que s’hauran de fer campanyes de conscienciació.

No és cap secret que, si tot va bé, el pròxim mes de gener se celebraran les festes de Sant Antoni a Manacor. Tot i que els dies que tenen més pes siguin el 16 i 17, també s’organitzaran els actes que eren habituals els dies previs. De fet, el Patronat ja s’ha posat per feines i amb l’Ajuntament tenen la intenció que siguin “els més normals possibles”, afirma el batle del municipi, Miquel Oliver.

Concretament a Manacor, en aquests moments s’ha activat la part social. És a dir, s’ha donat el sus perquè la gent es pugui començar a mobilitzar i organitzar carrosses i foguerons, entre altres. Aquí no hi entra en joc l’Ajuntament, qui, en aquest cas, es defineix com “un col·laborador” del Patronat. Deixant de banda la seva implicació més o menys directa, el batle comenta que veuen bé que ja s’anunciïn i s’organitzin les festes de Sant Antoni.

Això sí, sempre “estant a l’expectativa de les mesures que hi pugui haver” a l’hora de la veritat. I és que és tota una incògnita. Sobretot perquè, comenta, venen després de les festes de Nadal, les quals podrien condicionar les de Sant Antoni.

Una crida a la responsabilitat

L’únic que se sap cert i segur és que la realitat sanitària i les mesures adoptades per contenir la pandèmia poden canviar en qualsevol moment. La mascareta obligatòria i el control dels aforaments són, fins ara, les directrius més freqüents, especialment quan es tracta de reunions socials i relacionades amb l’oci.

Oliver, coneixedor de la festa, pot afirmar que “és mal de fer posar barreres al camp i aplicar segons quin tipus de controls”. Pel que, sabent que a les mesures les posaran des del Govern i la conselleria pertinent, admet que l’Ajuntament farà el que se’ls hi digui. És per això que no descarta la possibilitat de demanar ajuda per tal que es puguin aplicar.

I és que “no podrem controlar un aforament d’un carrer ni al voltant d’un fogueró”, reconeix. Tot i això, puntualitza que les completes sí que es podran regularitzar, ja que hi ha establert un pla d’emergències i evacuació. També perquè l’aforament ja està limitat i només seria necessari revisar-lo perquè s’adaptàs a la nova realitat.
Amb tot, demana “responsabilitat i compliment de les normes”.

Campanyes de conscienciació

“Crec que la gent vendrà igual, es faci publicitat o no”, afirma contundent Miquel Oliver. Davant aquesta evidència, explica que ara s’han de mirar de fer “campanyes de conscienciació lligades a les festes”. Fins ara se n’han fet moltes amb motius molt diversos, però en aquests moments “la més important que haurem de dur a terme és la de la distància de seguretat i les mascaretes quasi segures, però això dependrà de les mesures que ens dictaminaran”, diu Oliver.

Back To Top
Search