Skip to content

“Només canvien els noms i les xifres, la realitat continua”

La marxa de Torxes contra les violències masclistes arriba a la vuitena edició. Durant el recorregut s’enumeraren un a un els noms de totes les víctimes per violència masclista a l’Estat espanyol durant l’any 2023

“Ens entristeix molt comprovar que, any rere any, trobam la mateixa dificultat quan pensam què volem que transmeti, perquè ens agradaria que fos diferent, que fos més esperançador. Però només canvien els noms i les xifres, la realitat continua”, així s’expressava el manifest de l’Assemblea Antipatriarcal que llegiren Alícia Díaz i Catalina Bauçà just abans d’iniciar la marxa de Torxes en solidaritat amb les víctimes de violència masclista que enguany arribava a la seva vuitena edició. L’organització va recordar que “són 93 els feminicidis que s’han produït en mans dels homes durant l’any 2023 a l’estat espanyol, dels quals només 52 són considerats oficials”, deien mentre es lamentaven que “a les Illes Balears en comparació amb el 2021, els casos de violència masclista han crescut un 7,6% i les denúncies, un 10%”.
La marxa, que va comptar amb la presència de diferents regidors de l’Ajuntament de Manacor, com ara la delegada d’Igualtat Carme Gomila, o Joana Maria Llull, o Núria Hinojosa, va transitar des de la plaça de la Mora fins a la plaça del Palau entre un silenci corprenedor, només interromput per la locució dels noms de les 93 víctimes.
Desxifrant narratives

Les periodistes Marisa Goñi, Angy Galvin i dAlba Tarragó abordaren els reptes que tenen les redaccions dels mitjans de comunicació i també els avenços que ha experimentat el periodisme en el tractament de les violències masclistes. Tot això en el marc Desxifrant narratives, la jornada sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció del relat sobre les violències masclistes que ha organitzat el Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor.

 

Back To Top
Search