Skip to content

Núria Hinojosa treu del solc Joan Gomila en insinuar pressumptes interessos de l’apotecari sobre els escars

“No acabam d’entendre com es presenta d’aqueta manera un reglament com el dels Macers”. Així expressava el desacord del grup MÉS-Esquerra Joan Llodrà, el qual qüestionà fortament que “la processó hagi de sortir en divendres sant” tot exclament que “què dellons té a veure amb una entitat privada com aquesta… tornam molt enrere”. D’altra banda, aquest document inicial que presentava la delegada de Cultura Antònia Llodrà, també establia que “després dels Macers i de les autoritats hi aniran les forces de seguretat”. Llodrà qualificà la proposta de “decimonònica”. El nivell de suspicàcia era tan alt en Llodrà que fins i tot s’arribà a demanar per què “la maça s’ha de recordar preferentment a l’espatla dreta”. Cap dels grups de l’oposició hi donà suport. El batle Pedro Rosselló entengué que calia arribar a un major consens amb les forces de l’oposició, i el text quedà damunt la taula, pendent d’aquesta posada en comú per part de tots els grups.
Catàleg de patrimoni inacabat
En el torn de precs i preguntes Joan Llodrà també demanà a la delegada d’Urbanisme per l’estat de l’elaboració del catàleg de patrimoni per lliurar al Consell i així poder iniciar de forma immediata els tràmits per dur a terme l’aprovació inicial del Pla General. La delegada confirmà de forma molt escueta que la data prevista de finalització d’aquestes tasques era el 3 de febrer. “Aniria bé que qualcú amb dedicació exclusiva pogués elaborar una miqueta millor les seves respostes”, digué sarcàstic Llodrà. “Febrer admeté que les tasques no estaran acabades dia 3 de febrer”, un fet que Llodrà interpretà com un motiu més per no creure que el “pla general fos el motiu real de la moció de censura”.
Llodrà, a més, interpretà la forma de fer de Febrer, a qui acusà de fer “filibusterisme, i si ella en fa jo també en faré”, digué demanant torn de paraula arran d’una al·lusió de Mateu Juan a la seva persona. Llodrà, però, no era amb el delegat de Festes, amb qui volia parlar: “He estat insultat per un tinent de batle fa dos mesos i encara no m’ha demanat disculpes”. Llodrà fou tallat pel batle.
Partits de bàsquet suspesos 
Sebastià Llodrà demanà explicacions també sobre el tancament de les pistes de bàsqueta de Na Capellera 2. Sembla que s’hi han hagut de suspendre no sols entrenaments, sinó fins i tot partits oficials, amb les molèsties, i despeses, que això suposa per als clubs. El delegat de la cosa, Miquel Perelló, reconegué el problema, però l’atribuí a un problema de condensacions i humitats, que no té res a veure amb la nova pintura que s’hi ha posat. Perelló explicà també que s’està fent feina per resoldre el problema.
 
Gomila entra en còlera
Però la brega de la nit la protagonitzaren Núria Hinojosa i Joan Gomila. La regidora socialista acusà Gomila de vendre fum a la premsa entorn de la solució al problema dels escars tan degradats de Porto Cristo, i encara més, insinuà possibles interessos del delegat del Port en aquesta zona, atès que “tenim coneixement d’uns plànols que preveuen la construcció d’un aparcament que aniria a sortir a la zona dels escars”. Hinojosa acusà Gomila de tenir un comportament “poc seriós, oportunista i irresponsable”. Les insinuacions de la regidora socialista feren entrar en còlera Joan Gomila, el qual replicà que “aquest projecte del qual em parla es va fer fa més de vint anys i no es va dur a terme per un tema de capes freàtiques. No sé on veu vostè els interessos personals. Això és de Ports. O és meu, senyora Hinojosa? Jo tenc interessos perquè el poble funcioni. Què punyetes diu?”.
Back To Top
Search