Durant l’acte institucional del 20è aniversari de l’Hospital de Manacor, que comptà amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol; la consellera de Salut, Patricia Gómez; i el batle de Manacor, Pedro Rosselló; a més de la gerent del centre hospitalari, Catalina Vadell, i de molts dels professionals que desenvolupen o han desenvolupat la seva feina a l’Hospital de Manacor, la presidenta del Govern, Francina Armengol, anuncià que aquest estiu començaran les obres d’ampliació de l’àrea d’urgències. La primera fase del Pla director del centre hospitalari preveu reformar i ampliar l’àrea d’urgències i incorporar un servei de ressonància magnètica. El Pla director es durà a terme en quatre fases i suposarà supar 23.330 metres quadrats de nous espais útils a l’hospital, ja que es passarà dels 27.165 metres quadrats actuals a 50.495 metres quadrats. El cost de l’execució es calcula que serà d’uns 80.960.300 euros.
“No puc evitar pensar en els anys que fa que s’ha anunciat la tan necessària ampliació de l’Hospital de Manacor, tot i que sé ben cert que la consellera empeny de bon de veres aquest projecte i per això aplaudim que ben aviat en comencin les obres”, manifestà el batle durant la seva intervenció. I és que l’increment poblacional, d’activitat i de professionals que ha experimentat l’Hospital en els darrers anys fa necessari ampliar les instal·lacions. De fet, durant el primer any d’activitat es varen atendre 53.000 consultes i actualment en són més de 170.000. I les urgències han passat de les 31.000 de 1997 a les més 71.000 de l’any passat. A més, dues generacions de manacorins han nascut al centre, concretament 20.175 infants.
Durant l’acte celebrat a l’Auditori es reconegué la tasca i la implicació dels antics gerents de l’Hospital i dels seus equips directius i també dels treballadors que ja s’han jubilat. Va ser un reconeixement molt emotiu, en el qual es varen recordar els treballadors difunts amb un fragment del monòleg XX anys de l’Hospital SON Manacor, que interpretà Marc Morales, zelador de l’Hospital. La Banda Municipal de Música de Manacor i el cor de cambra Ars Antiqua van amenitzar l’acte, que comptà amb la participació de batles i regidors de Manacor i dels tretze ajuntaments que pertanyen a l’àrea d’influència de l’Hospital.
“Sentim l’Hospital com a nostre perquè maldament no en tenguem el títol de propietat, l’Hospital de Manacor és aquí perquè la força de la gent l’any 1987 el va estirar cap al Llevant en la històrica manifestació, el lema era senzill i encara ressona en el record dels que tenim una certa edat: ‘Volem un hospital’ ”, recordà el batle.
Jornada de portes obertes
Durant el matí se celebrà una jornada de portes obertes, durant la qual els assistents pogueren participar en activitats diverses i en un recorregut per les taules de diferents ONG i associacions de pacients que habitualment treballen amb l’Hospital. També es va poder visitar l’exposició de fotografies de treballadors i la de pòsters informatius sobre els diferents serveis. I al vestíbul del centre es projectaren dos vídeos sobre la història de l’Hospital i de cada un dels serveis que en formen part.
Posà música a la jornada un quintet de corda i clarinet format per membres de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Per acabar els assistents descobriren una escultura del reconegut pintor i escultor manacorí Miquel Brunet. L’escultura, cedida per Miquel Àngel Soler, fillol de l’artista, és la reproducció d’una obra que du per títol “Sense nom”, feta de bronze, de 200 kg de pes, i que des de divendres es pot contemplar al vestíbul de l’Hospital de