Skip to content

“Obrim portes cap al que tenim a Portocristo, que és la mar”

Presenten les jornades PORTes OBERTes, una fira nàutica que tendrà lloc els dies 20 i 21 d’abril a Portocristo. La presència del vaixell “La Balear”, un dels grans atractius d’un esdeveniment que també tendrà un caire ambiental.

““Els dies 20 i 21 obrim portes a Portocristo cap al que tenim, que és la mar. És una iniciativa que va començar el 2017. En vàrem fer dues edicions i enguany reprenem aquest projecte que de cara al poble és interessant i també per donar-nos a conèixer l’exterior”. Així presentava la delegada Antònia Llodrà les Jornades Portes Obertes que tendran lloc d’aquí a dos caps de setmana al moll de Porto Cristo. Llodrà recordà que, a banda de poder veure com fan feina els mestres d’aixa, els visitants d’aquestes jornades també podran conèixer l’oferta de les empreses nàutiques locals.
Per part seva, la delegada de Turisme Júlia Acosta, explicava que fins i tot dins Porto Cristo mateix, hi ha una part de la població que “li costa baixar fins a la mar”. Un dels atractius de l’esdeveniment serà la presència del vaixell “La Balear”. Hi ha activitats per a públic infantil i familiar, com ara un concert en directe diumenge dematí a la plaça de Francesc Ramis; a l’altre costat del Riuet s’hi col·locarà un petit mercadet artesà i una exposició fotogràfica de motius marins. La SAM oferirà una xerrada sobre posidònia i tot el que es pot trobar a la costa manacorina.
Els restaurants i comerços també hi participaran de diferents maneres, com ara un petit descompte o també plats especials per part dels locals de restauració.
Miquel Oliver, batle de Manacor, va afirmar que “Portocristo és un port important” i que l’Ajuntament “ha posat els recursos i els esforços necessaris perquè l’esdeveniment es pugui dur endavant” i agraí sobretot “a tothom que fa possible l’organització d’aquest esdeveniment, Ports de les Illes, Consell de Mallorca, i Club Nàutic”. Oliver també va destacar el caire ambiental de les jornades, i la importància de la transversalitat de les accions que es duen a terme: “Sempre que podem ho feim”.
A l’acte de presentació, al mateix moll de Portocristo, hi acudiren, a banda d’Oliver, Llodrà i Acosta, Esperança Nicolau, coordinadora de Ports de Ports de les Illes Balears, Joan Mir Boqué, responsable tècnic de PortsIB a Porto Cristo; Daniel Matamalas, director del Club Nàutic de Portocristo; Jaume Vermell, de Vermell Nàutica; i Jaume Nicolau, d’Skualo Portocristo.
La primera jornada de PORTes OBERTes culminarà amb la regata de creuers “Vela per la ELA”, organitzada pel Club Nàutic, seguida d’un horabaixa de festa i solidaritat amb el “Tardeo Vela per la ELA”, patrocinat per Hospital Parque Llevant.
El diumenge, les activitats continuen amb una Rueta Marinera, on els participants són convidats a vestir-se amb temàtica marina, i un pintacares especial amb el mateix tema, a càrrec de Tres Potes. A més, els més petits també podran gaudir d’un contacontes musical titulat “En Pere i el peixet captiu. Una aventura submarina”, presentat per l’Escola de Música Adagio de Cala d’Or i l’Associació Cultural s’Heura de s’Alqueria Blanca.
Back To Top
Search