skip to Main Content

Pares i mares de la Salle reclamen canvis en l’horari escolar

Un grup de famílies d’alumnes han proposat d’establir la jornada continuada mentre duri la pandèmia, parlam amb una de les mares per conèixer què demanen i amb representants de l’AMIPA i el director del centre educatiu de La Salle, Xisco Manresa, per saber com s’ha desenvolupat la situació.

El diumenge 13 de setembre un grup de pares i mares del Col·legi la Salle de Manacor reclamaven públicament el manteniment de la jornada continuada. En un comunicat enviat a diversos mitjans locals, les famílies exposaven que s’estaven organitzant per “demanar formalment a la direcció del centre que l’horari continuat que s’està duent a terme actualment segueixi mentre l’amenaça per COVID-19 sigui vigent, de fet reclamen que l’escola mantengui l’horari de 9 a 14 hores”. A més, proposaven el manteniment de serveis com l’escola matinera, el menjador o les extraescolars que, en aquest darrer cas, permetria l’ampliació de l’horari fins a les 17 hores. Alhora, van començar una recollida de firmes que actualment ha arribat fins a 234 signatures.

En general, els objectius d’aquestes propostes són, en primer lloc, millorar la seguretat, reduint les aglomeracions amb una sortida esglaonada de les 14 a les 17 hores i els desplaçaments dels pares de 4 a 2 viatges i, també, ajudar a les famílies que necessiten disposar de l’ampliació d’aquests horaris gràcies a les extraescolars. Segons explica una de les mares: després de recavar signatures en 48 hores a favor de mantenir la jornada continua, es va enviar un escrit junt amb 234 sol·licituds a la direcció, la titularitat del centre, l’ AMIPA, l’Ajuntament, als representants del Consell Escolar i a la direcció general de planificació i ordenació de centres de la conselleria d’educació, estem a l’espera d’una resposta.

A través de l’AMIPA, les mares i els pares han pogut comunicar les seves demandes a l’equip directiu però les competències d’aquest centre estan limitades a una entitat superior ubicada a València. Segons ens exposen des de l’AMIPA, la seva funció és “servir de pont entre els pares i l’escola” i, per tant, el que van fer va ser “comunicar la proposta al centre” però la resposta va ser que “ells no tenien la potestat de fer el canvi”.

Posteriorment, l’AMIPA es va adreçar directament a través d’una carta a València, plantejant la possibilitat de fer una enquesta entre les famílies sobre el canvi i que fos vinculant. La segona negativa va ser una decepció per als pares i mares que van decidir de fer públiques les seves reclamacions. Segons l’ AMIPA “independentment del que vagi passant, nosaltres tendrem sempre aquest tema damunt la taula, no els tancarem la porta i el centre tampoc no ho ha fet”.

El director del centre, Xisco Manresa, afirma que “entén la seva preocupació” però alhora explica que hi ha pares que no hi estan d’acord i que el centre “no pot prendre decisions de canvi de jornada”. Des del grup de mares i pares volen recalcar que “aquesta demanda és una mesura transitòria i vinculada a la crisi sanitària provocada per la Covid-19, no planteja un canvi permanent de model organitzatiu o educatiu del centre, i presenta l’avantatge que no suposa un esforç organitzatiu, ja que és l’horari que actualment té implementat el centre”.

Ara mateix, el problema es manté aturat a l’espera del pròxim Consell Escolar on els pares i mares podran exposar les seves demandes.

Back To Top
Search