skip to Main Content

“Passejar per l’interior de Manacor fa pensar que és un gran centre comercial a cel obert”

Parlam amb la regidora de Comerç, Maria Antònia Truyols (Manacor, 1966), sobre la situació de les petites i mitjanes empreses a Manacor, de com contribueixen al seu foment i de l’important que és conservar les botigues de proximitat.

Teniu prevista cap acció per afavorir el petit comerç?
Des que va començar la pandèmia, la delegació de Comerç va començar a fer feina per dinamitzar el comerç local, un dels grans afectats per la crisi econòmica. Basta mirar com l’Ajuntament va treure una subvenció de 800.000 euros per tal de retornar les despeses subvencionables com el lloguer del local o els imposts pagats en període voluntari. Després varen venir altres tipus d’accions, com els vals de comerç molt a prop de la campanya de Nadal del 2020 i que va ser un èxit. També el Fons Mixt o les campanyes de “Manacor Encantat”, “Porto Cristo la mar de guapo” i “Com a s’Illot, enlloc” demostren com ens hem mobilitzat per dinamitzar el comerç i atraure gent de fora. Ara estam immersos en la campanya de bons comercials del Govern, que és semblant a la dels vals de l’Ajuntament, i començam a preparar la campanya nadalenca, que apostarà per més enllumenat i decoració.

Quina és la situació comercial ara mateix a Manacor?
És veritat que depèn de cada comerciant saber quina és la situació. Ho han passat molt malament i hem fet el possible perquè l’impacte fos el menor. Els comerciants ens han manifestat que les petites campanyes que hem realitzat han duit gent, per la qual cosa estaven contents. Però és normal que estem en fase de desconfiança empresarial.

Com enteneu el teixit comercial?
Evidentment, el teixit empresarial de Manacor està format per petites i mitjanes empreses que aporten activitat econòmica i dinamisme. No les hem de perdre de vista i des de l’Ajuntament hi apostam.

Per què?
És l’essència del nostre sector econòmic. Manacor té reconeguts 16 comerços emblemàtics i som un dels municipis de Mallorca que en té més. Qui no ha vengut a visitar Can Garanya o Can Roca? Per tant, ho hem de cuidar al màxim per la proximitat cap al client i la possibilitat de donar el producte i un bon servei.

Per tant, s’ha de cuidar?
Hem de conservar el teixit econòmic i comercial, les tendes que ens donen un servei de proximitat, ja que ens dona una identitat com a poble. I aquest és l’objectiu de les campanyes. Passejar per l’interior de Manacor fa pensar que és un gran centre comercial a cel obert amb una gran diversitat de tendes una devora l’altre.

I pel que fa a les grans superfícies que estan instal·lades a Manacor?
Ja fa anys que hi són, però no ofereixen el mateix ni un tracte tan pròxim com les botigues i tendes. No tenen el perquè ser excloents unes amb les altres. Poden conviure.

Back To Top
Search