Skip to content

Pastís de crema de xocolata i avellanes

Ara que venen uns dies de festa… i si provau de fer aquest pastís ideal per als més llepols de la casa? No us penedireu! Que passeu molt bones festes!

Passa a passa

1. Començam separant els blancs dels vermells dels ous. Reservam els vermells i pujam els blancs. En haver-los pujat els reservam.
2. Mesclam els vermells amb el sucre i anam afegint-hi l’oli.
3. En un bol a part mesclam la farina, la “maizena”, l’avellana i el llevat. Anam afegint tot això a poc a poc a la mescla anterior. Ens quedarà una pasta bastant espessa.
4. Anam incorporant a la pasta els blancs pujats, anant en compte de no baixar-los molt, fent moviments envoltants amb una espàtula de silicona. Un cop tot ben integrat abocam la pasta dins un motle ben untat (els que jo he utilitzat són dos de 15 centímetres de diàmetre) i ho posam al forn.
5. El forn ha d’estar a 175º, i heu de tenir-hi la coca durant 45-50 minuts, o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.
6. Un cop treta la coca del forn esperam que refredi un poc abans de treure-la del motle. Quan la coca estigui freda la tallam per la meitat per poder-la farcir. El pastís que podeu veure a la foto està fet amb dos motles i per això m’han quedat 4 coques o pisos (layers).
7. Per preparar la crema començam pujant els blancs d’ou afegint el sucre cullerada a cullerada. Pujam els blancs fins que si posam el bol cap per avall la merenga no cau.
8. Un cop tenim això fet ve el punt complicat de la recepta. Hem d’anar afegint la mantega trosset a trosset. Passarà una cosa que ens semblarà alarmant a primer cop de vista, i és que a poc a poc veurem que la crema es talla. No us alarmeu, és normal, continuam batent. Costarà uns 10-15 minuts que la crema torni a tenir cos i quedi ben brillant i sedosa. Així ja és fantàstica! Aquesta passa és convenient fer-la amb una batedora elèctrica.
9. Hi afegim ara la crema de cacau i la integram bé.
10. Per al muntatge, anam posant crema entre pis i pis del pastís, i en acabar l’escampam bé per defora. Amb la que ens sobri podem decorar la part superior amb l’ajuda d’una màniga pastissera. La decoració extra ja va a compte vostre!

Ingredients

Per a la coca:
250 g de sucre
250 g d’oli
5 ous M
80 g de farina
80 g de “maizena”
90 g d’avellanes en pols
15 g de llevat en pols

Per la buttercream de merenga:
6 blancs d’ou (talla M)
220 g de sucre
250 g de mantega a punt de pomada (tova però no fosa)
400 g de crema de xocolata i avellanes (de la blanca i negra)

Back To Top
Search