Skip to content

Pedro Rosselló, nou batle de Manacor després de prosperar la moció de censura en un ple carregat de tensió

Pedro Rosselló (PP) ha alçat avui dematí la vara de batle després de la votació de la moció de censura. No hi ha hagut sorpreses: 12 vots a favor (els del PP, el Pi i AIPC) i 9 en contra (els de Més-Esquerra, PSOE i Volem). Així idò, després de poc més de quatre mesos de la seva investidura, Miquel Oliver “perd la vara, però no la dignitat”, amb paraules del ja exbatle.
Els ciutadans han volgut mostrar el seu suport a l’equip de govern d’esquerres i ho han fet concentrats davant l’Ajuntament i amb aplaudiments i crits de suport. També hi ha hagut entre el públic aplaudiments per al nou equip de govern de Pedro Rosselló, però han quedat tapats pels crits de protesta de bona part dels assistents. “No vos volem”, “no volem lladres” i “no volem corruptes a l’Ajuntament” han estat les frases més corejades. La primera moció de censura de la història de Manacor s’ha desenvolupat envoltada de tensió, però sense cap incident destacat.
Pedro Rosselló i Catalina Riera han defensat la moció de censura utilitzant pràcticament els mateixos arguments: que l’equip de govern presidit per Oliver no ha tengut en compte l’oposició, que ha estat incapaç d’oferir un “projecte de present i de futur”, que ha prioritzat els actes simbòlics “i han deixat temes importants sense resoldre” i que han governat només per a una minoria. Ambdós han defensat que la moció és un acte de “responsabilitat”, en aquest punt s’han pogut sentir rialles i crits de protesta entre el públic que ha omplit a vessar la sala de plens.

Miquel Oliver, per la seva banda, ha rebatut la moció de censura dient que aquest és “un mecanisme legítim, però qüestionam que sigui utilitzat de manera tan alegre”. Ha recordat que “el poble volia un canvi, però aquest canvi no ha estat respectat”. I ha advertit a Rosselló i al seu equip que “no passaran a la història per haver salvat el poble d’un govern irresponsable”.
Pedro Rosselló serà batle de Manacor durant dos anys i el darrer any i mig de legislatura la batlessa serà Catalina Riera (el Pi).

Back To Top
Search