skip to Main Content

Pep Barrull: “La Junta de Districte no té competències ni administra res”

[pullquote] Tres preguntes a dues persones (Pep Barrull i Ferran Montero) amb visió crítica de la gestió d’AIPC els darrers anys al capdavant de la delegació de Porto Cristo 1. Ha millorat l’atenció municipal envers Porto Cristo d’ença que existeix AIPC? 2. Quina valoració feis de l’existència de la Junta de Districte? Li cal aquest ens a Porto Cristo? O s’hauria de caminar cap a fites més altes d’autogovern? 3. Té AIPC contestació dins Porto Cristo? Hi ha grups de portenys organitzats que estiguin en disposició de fer-li ombra?
[/pullquote]

1. Sí. S’ha de reconèixer que AIPC va generar un canvi i l’Ajuntament va començar a invertir i a mantenir les instal·lacions i les infraestructures de Porto Cristo, però el poble continua sense tenir autonomia.

2. La Junta de Districte no té cap competència ni una, i aquest va ser el motiu pel qual me’n vaig anar d’AIPC. Després de la moció de censuraAIPC es va determinar a proposar a l’Ajuntament de dotar de competències la Junta de Districte. Es va crear una comissió per dur-ho endavant, i només s’ha reunit una vegada. Si suprimissin la Junta de Districte així com està ara, no tendria cap incidència. No té pressupost, ni competències, ni aministra res. El poder el té el delegat. AIPC ha jugat a això, a tenir el poder en les seves mans, sense una Junta de Districte que pogués fiscalitzar la gestió del delegat. En el fons ha estat com un element decoratiu, posat per fer guapo.

3. Ha perdut molta accepetació dins Porto Cristo. Li han fuit moltíssims dels qui han estat dirigents de l’organització, perquè les perspectives per a les quals van néixer no s’han acomplert. Durant tres legislatures seguides el primer punt era aconseguir l’entitat local menor i no ho varen demanar mai, bàsicament perquè s’han centrat en el poder personal de Joan Gomila o de qualsevol altre que fos el delegat. Aquesta gestió personal genera insatisfacció. I per tant, sí que hi ha contestació, però no està organitzada.

Back To Top
Search